Η Mozilla εργαζόταν πάνω στον ριζικά ανασχεδιασμένο Firefox βασισμένο σε εντελώς καινούργιο κώδικα, για πάνω από ένα χρόνο και κυκλοφόρησε το update και στο Play Store. Αλλά παρότι είναι διαθέσιμο στο Play Store για μερικούς χρήστες, η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών Firefox στο Android, βρίσκονται ακόμη στην 68, η οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο της το 2019.

Η Mozilla θέλει να το αλλάξει κάτι τέτοιο και έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου Firefox για τον καθένα. Ωστόσο, μια σημαντική διευκρίνηση. Θα χάσεις την πρόσβαση στα περισσότερα add ons κατά τη διαδικασία αναβάθμισης.

Δυστυχώς, θα έχεις πρόσβαση μόλις σε έναν μικρό αριθμό extensions στην αρχή, όπως uBlock Origin, Dark Reader, HTTPS Everywhere, Privacy Badger, NoScript Security Suite, Decentraleyes, Search by Image, YouTube High Definition και Privacy Possum. Τουλάχιστον, η Mozilla υπόσχεται ότι σύντομα θα το αλλάξει σύντομα.

Τουλάχιστον ένα ακόμη feature από τον παλιό Firefox θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη νέα έκδοση, ξεκινώντας από την έκδοση 80, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta. Θα μπορείς με παρατεταμένη πίεση στο back button να βλέπεις τις ιστοσελίδες που έχεις επισκεφθεί προηγουμένως, όπως μπορείς και στον Chrome. Και αυτό θα λειτουργήσει όταν χρησιμοποιείς ένα button navigation system, ή αν κρατήσεις πατημένο το back button του browser.

Ο νέος firefox ξεκινάει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη από σήμερα. Αν θέλεις να δοκιμάσεις την έκδοση 79, μπορείς να την κατεβάσεις από το APK Mirror.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.