Ο επόμενος επεξεργαστής της Samsung θα είναι ο Exynos 1080 και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Τουλάχιστον αυτό είπε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία στο Android Authority, και επιβεβαίωσε τη σύνθεση του νέου SoC.

Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι ο Exynos 1080 θα είναι ο διάδοχος του mid-range Exynos 980. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο Android Authority η εταιρεία, το SoC θα είναι βασισμένο σε 5nm διαδικασία και θα έχει Cortex-A78 CPU και Mali-G78 GPU. Περιμένουμε οι πυρήνες να είναι δύο Cortex-A78 και έξι Cortex-A55.

Ο Exynos 980 χρησιμοποιήθηκε σε μοντέλα όπως τα Galaxy A51 5G και Galaxy A71 5G. Γι’ αυτό αναμένεται ο Exynos 1080 να χρησιμοποιηθεί τόσο σε flagship smartphones όσο και σε mid-range συσκευές, που θα κυκλοφορήσουν το 2021. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανακοίνωση του επεξεργαστή θα γίνει σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.