Καθώς περιμένουμε να κυκλοφορήσει η πρώτη stable έκδοση του Harmony OS 2.0, ας ρίξουμε μία ματιά σε ένα βίντεο που διέρρευσε και δείχνει το Huawei Mate X2 να τρέχει το λειτουργικό της εταιρείας.

Οπτικά, το Harmony OS 2.0 μοιάζει σαν ένα υβρίδιο του Android και του iOS. Η Home Screen έχει συντομεύσεις εφαρμογών, widgets, και side pages. Τα widgets είναι πολλών ειδών και αποτελύν ένα από τα δυνατά σημεία του λειτουργικού, γι’ αυτό θα τα αφήσουμε τελευταία.

harmony os 2.0 in huawei mate x2 first look

Το Quick Access μενού της notification bar θυμίζει πολύ αυτό του Android, έχει ενεργά widget και απλούς διακόπτες. Επιτρέπει να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς ρυθμίσεις, να χειρίζεσαι έξυπνες συσκευές, να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα, να διαχειρίζεσαι την αναπαραγωγή μουσικής, και άλλα.

harmony os 2.0 in huawei mate x2 first look

Μία side page του Harmony OS 2.0 δίνει πρόσβαση σε διάφορα widgets, που δείχνουν τα νέα, τον καιρό, την δραστηριότητα του χρήστη, την Petal Search, και πολλά άλλα. Το μενού των ρυθμίσεων είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα – τουλάχιστον στο Mate X2 που το επιτρέπει η τεράστια αναδιπλούμενη οθόνη – αριστερά έχει τη λίστα των ρυθμίσεων και δεξιά εμφανίζονται τα υπομενού της κάθε ρύθμισης.

Πάμε τώρα στα widgets. Εδώ έχουμε κλασικά widget που δείχνουν πληροφορίες και widgets που επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών άμεσα χωρίς το άνοιγμα της εφαρμογής. Το καλύτερο κομμάτι στα widgets του λειτουργικού της Huawei είναι τα δυναμικά widgets.

Δεν έχουμε ιδέα πώς θα ονομάζονται, αλλά με την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού ο χρήστης θα μπορεί να έχει 1×1 widgets και με ένα swipe θα μπορεί να τα επεκτείνει και να βλέπει πληροφορίες χωρίς να ανοίγει το app.

Έτσι από ένα widget που πιάνει τον ίδιο χώρο με μία συντόμευση θα μπορεί να βλέπει λεπτομέρειες για τον καιρό, events από το ημερολόγιο, και άλλα (βλέπε στο 1:22 του βίντεο).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.