Η AMD είχε προβεί στην επίσημη παρουσίαση των Ryzen Threadripper 2990WX μόλις πριν από μερικές ημέρες, ενώ κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να σημειώσει ένα ρεκόρ στα χέρια ενός overclocker ο οποίος κατάφερε να τον υπερχρονίσει στα 6GHz σε όλους και τους 32 πυρήνες. 

Φυσικά, χρησιμοποιήθηκε από τον Ivan Cupa, τον overclocker από την Ινδονησία, άζωτο για την ψύξη του. Συγκεκριμένα κατάφερε να πετύχει χρονισμό 5.955GHz. Και το πιο σημαντικό; Ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε κάθε πυρήνα. Πριν από λίγες ημέρες, άλλος υπερχρονιστής κατάφερε να τον φθάσει στα 5.1GHz.

Αλλά ακόμη και στα 5.1GHz, ξεπερνά κατά πολύ σε επιδόσεις το τέρας των 28 πυρήνων της Intel που είχε δείξει κατά την διάρκεια της Computex στα 5GHz. Αν και η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση δεν είναι και η πιο δίκαια, δεδομένου ότι αφορά ένα pre-release δείγμα και πόσο μάλλον όταν είχε χρησιμοποιηθεί υγρή ψύξη. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά σημαίνουν καλύτερο ανταγωνισμό, καθώς η Intel είχε μάθε να μας αρμέγει όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.