Αν κάποιος τολμήσει και συγκρίνει Samsung και Apple, ή τουλάχιστον τις βάλει στην ίδια πρόταση, δεν φαντάζεστε τι κράξιμο θα φάει. Αλλά οι μέτοχοι της Samsung δεν φαίνεται να φοβούνται από την κριτική που θα μπορούσαν να ακούσουν από τους πιο τοξικούς fans. Κατά τη διάρκεια του 51ου ετήσιου meeting μετόχων, τέθηκαν πολύ σκληρές ερωτήσεις, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος απευθύνονταν στο τμήμα φορητών συσκευών.

Ένας από τους μετόχους, αποκάλυψε, ότι το παιδί του, ήθελε να προβεί στην αγορά ενός iPhone όπως έκαναν και τόσα άλλα παιδιά στον κόσμο. Αντίθετα όμως αγόρασαν ένα Galaxy phone, επειδή ήταν μέτοχοι, ωστόσο ήθελαν να μάθουν πως η Samsung σκοπεύει να βελτιώσει την ταυτότητα του brand της. Ο πρόεδρος του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, απάντησε και στην ουσία παραδέχθηκε ότι πρέπει να μάθουν ό,τι μπορούν από τους ανταγωνιστές σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς, δεν αποκαλύφθηκαν κάποια σχέδια.

Ένας άλλος μέτοχος, επέκρινε την Apple για την έλλειψη ενός επάξιου ανταγωνιστή στα AirPods Pro, ενώ ρώτησαν τον koh για το πότε επιτέλους το active noise cancelation θα ρθει στα Galaxy Buds.  Ο ίδιος απάντησε ότι αυτό είναι θέμα προσεκτικής απόφασης του πότε και ποια features θα πρέπει να έρθουν για την βελτίωση των προϊόντων.

Ένα άλλο θέμα του τέθηκε στην συνάντηση, και το οποίο ενδιαφέρει κατεξοχήν τους μετόχους, είναι οι επιδόσεις στη Κίνα. Και σε αυτό, επικρίθηκε έντονα η εταιρεία σήμερα, καθώς διαθέτει μερίδιο μόλις 1%, κάτω από το δηψήφιο ποσοστό στις αρχές του 2010. Ο Koh παραδέχθηκε ότι οι επιδόσεις στη Κίνα είναι πολύ χαμηλές, είναι όμως πεπεισμένος ότι η κατάσταση θα αλλάξει.

Ένας τελευταίος επενδυτής, επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός που εγείρουν πολλοί φανατικοί οπαδοί και αφορά το S20 chipset. Και πιο συγκεκριμένα, την απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο Snapdragon 865 στις ΗΠΑ και ο πιο αδύναμος Exynos 990 στην Ευρώπη. Ο Koh υπερασπίστηκε την απόφασή του, τονίζοντας ότι η εταιρεία του δεν προωθεί απλά τον Exynos επειδή φτιάχνεται από την Samsung, αντίθετα βασίζει την απόφαση στη λογική του ανταγωνισμού. Αν και πολλοί μπορούν να πουν ότι οι συσκευές Galaxy S20 είναι λιγότερο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη σε σχέση με αλλού.  Μάλιστα, ο Kim Ki-Nam, vice chairman της Samsung Electronics, είχε ένα ανέκφραστο ύφος όταν ρωτήθηκε για κάτι τέτοιο, κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί ένα επώδυνο θέμα για την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.