Η πολιτική λογισμικού της Samsung αναφέρει ότι τα Galaxy S20 και Galaxy Note 20 είναι προγραμματισμένο να λάβουν τρία χρόνια βασικές εκδόσεις Android και τέσσερα χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Οπότε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε η εταιρεία, τα Galaxy S20 δεν πρέπει να λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις, καθώς έχουν ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια. Αντί όμως να εγκαταλείψει τις συσκευές, η Samsung τις έβαλε σε ένα τριμηνιαίο πρόγραμμα ενημερώσεων ασφαλείας, επεκτείνοντας τον κύκλο υποστήριξης λογισμικού.

Το SamMobile εντόπισε για πρώτη φορά τη Samsung να παραθέτει την οικογένεια Galaxy S20 και τη σειρά Note 20 στο δελτίο ασφαλείας του Απριλίου. Αυτές οι συσκευές αναφέρονται στη λίστα με τις τριμηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας της εταιρείας, που σημαίνει ότι θα λαμβάνουν ένα patch ασφαλείας κάθε τρεις μήνες. Συνήθως, η Samsung ρίχνει τις παλιές συσκευές της σε ένα πρόγραμμα τριμηνιαίων ενημερώσεων κατά το τελευταίο έτος υποστήριξης λογισμικού. Έτσι, αν έχετε στην κατοχή σας ένα Galaxy S20, θα πρέπει να λαμβάνετε patches ασφαλείας για έναν ακόμη χρόνο, αν και λιγότερο συχνά.

Οι νέες ενημερώσεις ασφαλείας δεν θα δώσουν στο παλιό σας Galaxy S20 νέα ζωή, αλλά θα πρέπει να επιδιορθώσουν κρίσιμα exploits που μπορεί να απειλήσουν την ιδιωτική σας ζωή και τα δεδομένα της συσκευής σας. Η Samsung έχει θέσει επίσης τα Galaxy S20 FE και Note 20 στη λίστα με τις τριμηνιαίες ενημερώσεις. Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα κυκλοφόρησαν λίγους μήνες μετά τα S20, θα έπρεπε να έχουν λάβει μηνιαίες επιδιορθώσεις ασφαλείας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν τοποθετηθούν στην ίδια κατηγορία με τα S20.

Το θετικό είναι ότι τα Galaxy Note 20 και S20 FE θα πρέπει να λάβουν μερικούς επιπλέον μήνες ενημερώσεων λογισμικού μετά το αρχικό υποσχεθέν χρονοδιάγραμμα. Όμως, μην περιμένετε τα νέα builds να περιέχουν ριζικά νέα χαρακτηριστικά ή αλλαγές, θα περιέχουν μόνο διορθώσεις ασφαλείας και ελάχιστα άλλα στοιχεία. Η Samsung δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει επιδιορθώσεις ασφαλείας για αυτές τις συσκευές για έναν ακόμη χρόνο. Έτσι, είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι ο κορεατικός γίγαντας παρέχει πρόσθετες διορθώσεις ασφαλείας στα flagship του 2020 μετά το υποσχεθέν χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.