Συχνά, θα πρέπει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, οι συσκευές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στο νερό, ακόμη και αν έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Η έλευση των water resistant smartphones, έκανε πολλούς να παίρνουν το τηλέφωνό τους στην θάλασσα ή και να το ρίχνουν στην πισίνα. Αν και οι εταιρείες κάνουν συνεχώς νέα smartphones τα οποία είναι ανθεκτικά στο νερό και φέρουν πιστοποίηση IP68, δεν διαφημίζουν πλέον το να περάσεις μια ημέρα μαζί του στην πισίνα. Και υπάρχει ένας λόγος για αυτό: δεν θέλουν να το καταστρέψεις.

Ναι, οι συσκευές είναι water resistant αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εισχωρήσει νερό και να το καταστρέψει. Πολλές εταιρείες σου λένε, ότι μπορείς να βάλεις τη συσκευή σου σε συγκεκριμένο βάθος, για συγκεκριμένο χρόνο. Ωστόσο υπάρχουν πολλά που δεν σου λένε ακριβώς.

  • Ότι πρόκειται απλά για εκτιμήσεις. Ένα smartphone μπορεί να επιβιώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ μπορεί να καταστραφεί και σε λίγα λεπτά.
  • Θα εκπλαγείτε από το πόσο νερό με το οποίο έρχεστε αντιμέτωποι όλη την ημέρα καθημερινά δεν είναι καθαρό. Το νερό της πισίνας έχει χημικά. Και μην διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone στο αλμυρό νερό της θάλασσας.
  • Ακόμη και με καθαρό νερό, δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν θα επηρεαστούν τα υλικά που στεγανοποιούν τη συσκευή.
  • Ακόμη και ο ατμός, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή.

Δείτε για παράδειγμα στη σελίδα της Sony. Αν και αναφέρουν ξεκάθαρα ποιες πιστοποιήσεις φέρουν οι συσκευές, υπάρχει μια μακρά λίστα με οδηγίες για το τι θα πρέπει να αποφεύγεις και η πρόταση ότι θα πρέπει να αποφεύγεις το νερό, όπου αυτό είναι εφικτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.