Η Samsung είναι πρωτοπόρος στα foldable smartphone και έχει παρουσιάσει πολλές μορφές αναδιπλούμενων συσκευών. Ωστόσο, επιμένει να κυκλοφορεί έξυπνα τηλέφωνα με δύο μόνο μορφές, τα clamshell Flip και τα bookstyle Fold. Ίσως αυτό αλλάξει σύντομα, διότι εντοπίστηκε πατέντα που φωτογραφίζει το πρώτο tri-fold smartphone.

Το design που βλέπουμε στις εικόνες που περιέχουν τα αρχεία της πατέντας δεν δείχνουν κάτι που δεν γνωρίζουμε, ως προς τη μορφή του αναδιπλούμενου έξυπνου τηλεφώνου. Ωστόσο, η περιγραφή της πατέντας περιέχει πολλές σηναντικές λεπτομέρειες για την κατασκευή και τον έξυπνο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

Η πατέντα αναφέρει ότι το tri-fold της Samsung χρησιμοποιεί αισθητήρες και chips στους μεντεσέδες για να γνωρίζει την κατάσταση του. Για παράδειγμα, αν οι αισθητήρες αντιλυφθούν ότι είναι ανοιχτοί πλήρως και οι δύο μεντεσέδες θα στέλνουν στα chips τις κατάλληλες πληροφορίες και ο επεξεργαστής θα αλλάζει το UI.

Αντίστοιχα, αν οι αισθητήρες πληροφορήσουν τα chips ότι το foldable smartphone είναι διπλωμένο πλήρως, τότε ο επεξεργαστής θα προσαρμόσει το περιβάλλον χρήστη και θα το προβάλλει στην “κύριο” διαθέσιμο τμήμα της flexible οθόνης. Έτσι, το UI θα μπορεί να εναλλάσετε γρήγορα και με ακρίβεια, σύμφωνα με τη διαθέσιμη έκταση της οθόνης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.