Οι σεισμοί στη Σαντορίνη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σύμφωνα με ένα πρωτότυπο βίντεο μπορούμε να δούμε το πλήθος των σεισμών αυτών τις τελευταίες ημέρες στη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αναλυτικό αφιέρωμα του CNN Greece παρουσιάζεται η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Δρ. Παύλος Κρασάκης, ο οποίος τονίζει ότι στο εν λόγω περιεχόμενο αποτυπώνονται τα υπόκεντρα με βάση το βάθος των τελευταίων σεισμικών γεγονότων. Ακόμη απεικονίζονται το χερσαίο ανάγλυφο της Σαντορίνης και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο σε γρήγορο frame και τρισδιάστατο περιβάλλον.
Το βίντεο αυτό αναπαριστά οπτικά το μέγεθος του τεκτονικού φαινομένου που λαμβάνει χώρα από τις 25 Ιανουαρίου σε 3D περιβάλλον επισημαίνοντας τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης της περιοχής. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γεωλόγος με ειδίκευση στη Γεωχωρική Νοηµοσύνη (Geospatial Intelligence), στην απεικόνιση φαίνονται τα ίχνη των ρηγμάτων με κόκκινες και κίτρινες γραμμές, όπου τα κόκκινα είναι τα πιο επικίνδυνα, ενώ με κίτρινο χρώμα τα λιγότερο επικίνδυνα. Ακόμη έχουν απεικονιστεί τα υπόκεντρα των τελευταίων σεισμικών γεγονότων αλλά φαίνονται και με κόκκινο κάποια παλαιότερα όπως εκείνο της Αμοργού του 1956 τα οποία ελήφθησαν και επεξεργάστηκαν από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε αυτό το σύνδεσμο.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέσω gov.gr – Τα βήματα
Τα επιστημονικά δεδομένα για τη δημιουργία του βίντεο έχουν αντληθεί από τις μελέτες της Εύης Νομικού, καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως αναφέρει το ΕΚΠΑ σε ανακοίνωση του έχουν καταγραφεί πάνω από 7.700 σεισμοί τις τελευταίες εννέα ημέρες στη περιοχή.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.