Η επιστροφή της Nokia στην αγορά των Smartphones αναμένεται να γίνει στα τέλη του Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας στην MWC 2017 της Βαρκελώνης. Η MWC 2017 θα λάβει χώρα από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Η Nokia με την συμφωνία που έκανε με την Microsoft, δεν είχε το δικαίωμα να κυκλοφορεί συσκευές με την δική την ονομασία από τον Σεπτέμβρη του 2013, αλλά ούτε και να σχεδιάζει δικές της συσκευές. Όλη αυτή την περίοδο η Nokia χρησιμοποιήθηκε από την Microsoft για την γραμμή παραγωγής της.

Ένα από τα τηλέφωνα της Nokia πέρασε από Benchmark μέσα στον μήνα και το είδαμε με την ονομασία Nokia Pixel. Δεν περιμένουμε να δούμε την συσκευή να ανακοινώνεται με αυτό το όνομα, ειδικά μετά την ανακοίνωση των Google Pixel. Σύμφωνα με το benchmark η συσκευή θα είναι ιδιαίτερα αδύναμη, αφού στο εσωτερικό της είδαμε τον Snapdragon 200, με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 1.19GHz και μια Adreno 302 GPU που αναλαμβάνει τα γραφικά. Στο θέμα της μνήμης το είδαμε με 1GB RAM. Στα θετικά είναι η υποστήριξη σε Quick Charge 3.0 και το λειτουργικό, που το benchmark μας έδειξε πως θα είναι Android 7.0 Nougat.

nokeyjokey

Τα αποτελέσματα που έφερε η συσκευή στο GeekBench είναι 404 πόντοι για το Single Core Test και 661 για το Multi-Core Test. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά χαμηλά, οπότε κοιτάμε για μια πολύ entry level συσκευή. Μαζί με την συσκευή όμως, ίσως δούμε και το D1C που διέρρευσε τον Σεπτέμβριο, που έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 430 και 2GB RAM, που είναι σαφώς δυνατότερο, αν και παραμένει στην entry level κατηγορία.

Η HMD θα αναλάβει την ανάπτυξη και την προώθηση των συσκευών της εταιρίας, ενώ η Foxconn θα αναλάβει την κατασκευή τους. Οι συνεργάτες της Nokia αναμένουν ένα high-end μοντέλο, με οθόνη 5.2 ή 5.5 ίντσες, ανάλυσης QHD. Είναι πολύ πιθανό να δούμε και τα τρία μοντέλα να ανακοινώνονται στην MWC 2017, με περισσότερες διαρροές να εμφανίζονται όσο πλησιάζουμε εκείνες την ημερομηνία ανακοίνωσης. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ