Μέσω της υπηρεσίας εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων, μπορείς αιτηθείς στην Cosmote να απενεργοποιείται η απόκρυψη του αριθμού για συγκεκριμένες κλήσεις που δέχεσαι. Συγκεκριμένα η περιγραφή της υπηρεσίας αναφέρει τα εξής:

O ΟΤΕ ικανοποιεί εύλογα αιτήματα των συνδρομητών για εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων, πάντοτε με σεβασμό στη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Η υπηρεσία παρέχεται πλήρως εναρμονισμένη με την Πράξη της ΑΔΑΕ με Αριθμ. 2322/11-12-2006 (ΦΕΚ 1853 τ.Β’ της 21-12-2006) η οποία επιβάλλει στον ΟΤΕ να ενημερώνει τους καλούντες με ηχογραφημένο μήνυμα, ότι η δυνατότητα μη αναγραφής της καλούσας γραμμής προς τον συγκεκριμένο καλούμενο αριθμό πρόκειται να εξουδετερωθεί και ότι στοιχεία της κλήσης θα είναι διαθέσιμα έναντι του συνδρομητή ή χρήστη που ζητεί τον εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων.

Το νέο Vodafone Astrocombo πακέτο προσφέρει 150GB για έναν μήνα

Κακόβουλη κλήση εννοείται η κλήση η οποία περιέχει ιδίως απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, εξύβριση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εκβιασμό. Ενοχλητική κλήση εννοείται η κλήση η οποία, χωρίς να είναι κακόβουλη, διαταράσσει την οικιακή ειρήνη και προκαλεί ανησυχία, όπως για παράδειγμα οι σιωπηλές και επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Αν δέχεσαι τέτοιου είδους κλήσεις, μπορείς να αιτηθείς τον εντοπισμό τους.

Πως γίνεται ο εντοπισμός

1.Με αίτηση στο Δίκτυο Καταστημάτων COSMOTE.
2.Με αποστολή της αίτησης που θα βρεις εδώ μέσω συστημένης επιστολής ή ταχυ-μεταφορών προς το Δίκτυο Καταστημάτων COSMOTE. Η συμπληρωμένη αίτηση απαιτείται να έχει θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και να συνοδεύεται από θεωρημένο αντίγραφο της Α.Δ.Τ. του αιτούντος.

Τι απαιτείται για τον εντοπισμό των κλήσεων

Απαιτείται η συμπλήρωση μιας ειδικής αίτησης αποκλειστικά και μόνο από το συνδρομητή στο Δίκτυο Καταστημάτων COSMOTE. Η αίτηση ελέγχεται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 2322/11-12-2006 Πράξη της ΑΔΑΕ εάν είναι παραδεκτή και αιτιολογημένη.

Για πόσο χρονικό διάστημα;

Το μέγιστο διάστημα είναι οι 15 ημέρες και παρέχεται χωρίς χρέωση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.