Πριν από ένα περίπου χρόνου, η Microsoft είχε προβεί στην αφαίρεση των phone-related APIs από τις Windows 10 builds. Αυτό στην ουσία αποτελούσε επιβεβαίωση ότι η Microsoft απομακρυνόταν από μια έκδοση των Windows η οποία θα έκανε την εμφάνισή της σε όλες τις συσκευές.

Φαίνεται όμως τώρα ότι η Microsoft επανέφερε τα mobile APIs πάλι στα Windows στην Redstone 5, η οποία θα είναι η Fall Creators update για το 2018. Κάτι τέτοιο προκαλεί έντονη φημολογία, ότι η Microsoft προετοιμάζει το Surface Phone. Αν θελήσουμε να εξηγήσουμε απλά και κατανοητά τι είναι το API, θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ένα set εργαλείων για τους developers.

Η επιστροφή αυτών των APIs, δεν δείχνει να συνδέονται με το πως προωθούνται εμπορικά τα always connected PCs της Microsoft που έχουν κάνει ήδη το ντεμπούτο τους στην αγορά. Πολλοί πιστεύουν ότι επέστρεψαν για να επιτρέψουν τους developers να εργαστούν για την ανάπτυξη εφαρμογών του φημολογούμενου Surface Phone. Θα πρόκειται για ένα pocket PC με γραφίδα και αναδιπλούμενη οθόνη η οποία θα μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.