Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η Google ετοιμάζει να σετάρει ενσωματωμένο ad-blocking χαρακτηριστικό στον browser της τόσο στην έκδοση που αφορά τα κινητά όσο και σε αυτήν των desktops. Βάσιμη πληροφορία η μη αυτό θα το δείξει η ιστορία. Βέβαια κανείς θα έλεγε ότι το σκεπτικό αυτό της Google έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η εταιρία κερδίζει τη πλειοψηφία των εσόδων της από την πολιτική των διαφημίσεων, ωστόσο ίσως θέλει να εμποδίσει τους χρήστες από την αναζήτηση άλλων εργαλείων αποκλεισμού διαφημίσεων που η Google αδυνατεί να ελέγξει,τα οποία μάλιστα πολλές φορές προσφέρουν και επί πληρωμή υπηρεσίες ώστε να καλύπτουν το σύνολο των διαφημίσεων ενσωματωμένων και αυτών της ίδιας της εταιρίας της Google.

Πως όμως θα γίνει αυτή η υλοποίηση και τι υπηρεσίες θα προσφέρει ; Μία άποψη λέει ότι θα αποκλείονται όλες οι διαφημίσεις στο σύνολο τους συμπεριλαμβάνοντας και τα λεγόμενα offending apps που εμφανίζονται στο σύνολο της οθόνης και αναγκάζουν το χρήστη να τις δει θέλει η μη. Με αυτό τον τρόπο η Google θα ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες των sites να κρατήσουν κάποια standards όσων αφορά την πολιτική των διαφημίσεων που πολλές φορές γίνονται ενοχλητικές για τον αναγνώστη. Η δεύτερη άποψη αναφέρει ότι απλά θα αποκλείονται οι offending adds, ωστόσο η Google αρνείται να σχολιάσει οποιαδήποτε άποψη.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το σχέδιο αυτό της Google που κανείς φυσικά δεν μας λέει ότι είναι και τελεσίδικο, ενέχει παγίδες. Κι αυτό γιατί αφενός προσπαθεί να ικανοποιήσει τους χρήστες της, αφετέρου όμως ετοιμάζεται να έρθει σε σύγκρουση με μία σωρεία αντιδράσεων καθώς πολλές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται στηρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής τους καμπάνιας μέσω των online διαφημίσεων. Μένει να δούμε τελικά ποια στρατηγική θα επιλέξει να ακολουθήσει η Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ