Η Microsoft ακολουθεί μία πάγια τακτική, προσθέτει σε πιο πρώιμες ενημερώσεις αρκετά από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα λανσάρει σε μελλοντικά updates. Έτσι, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα την κάθε ενημέρωση, προσθέτει bug fixes και ενεργοποιεί το κάθε feature. Χάρη σε αυτή τη λογική μπορείς να ενεργοποιήσεις από σήμερα το νέο Start Menu των Windows 10, που κανονικά θα γίνει διαθέσιμο με την κυκλοφορία του 20H2 update, σε λίγες εβδομάδες.

Το νέο Start Menu των Windows 10 έχει πιο ενιαίο design, έχει ημιδιαφανές φόντο στα tiles, και μερικές μικρότερης σημασίας αλλαγές. Για να το ενεργοποιήσεις από τώρα, αντί να περιμένεις το 20H2 update, πρέπει η Microsoft να σε έχει ευλογήσει με το May 2020 Update aka 2004 και να εγκαταστήσεις την προαιρετική ενημέρωση KB4568831.

Άρα, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις τα Windows 10 2004 και μετά να τσεκάρεις αν είναι διαθέσιμη για σένα η ενημέρωση KB4568831, αν είναι την κάνεις εγκατάσταση και συνεχίζεις το διάβασμα.

 1. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό! Μόλις εγκαταστήσεις το update και κάνεις επανεκκίνηση τον υπολογιστή, δημιουργείς ένα σημείο επαναφοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Microsoft. Πρόσεξε, αν κάτι πάει στραβά και δεν έχεις κάνει σημείο επαναφοράς δεν θα φταίω εγώ.
 2. Όταν τελειώσεις με όλα τα παραπάνω, ανοίγεις ένα Σημειωματάριο και κάνεις Copy-Paste αυτόν τον κώδικα:
  Windows Registry Editor Version 5.00
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2093230218]
  "EnabledState"=dword:00000002
  "EnabledStateOptions"=dword:00000000
 3. Πατάς “Αρχείο > Αποθήκευση ως”, διαλέξεις “Όλα τα αρχεία”, γράφεις για όνομα “20H2.reg”, και φυσικά αποθηκεύεις το αρχείο όπου θες εσύ.
 4. Κάνεις διπλό κλικ στο αρχείο που έφτιαξες και σε ότι παράθυρο εμφανιστεί πατάς “Ναι” και “ΟΚ”, για να επιτρέψεις τις αλλαγές.
 5. Είσαι έτοιμος! Κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή και πλέον θα έχεις το νέο Start menu των Windows 10.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.