Το OTG είναι ένα πολύ ενδιαφέρον feature για πολλούς καθώς επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων, μέσω του micro USB ή του USB-C port της συσκευής σου. Μπορείτε να συνδέσετε ένα hard drive, να παίξετε παιχνίδια με έναν controller ή να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική. Ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών το επιτρέπουν και η OnePlus είναι μια από αυτούς. Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα με το feature στο Oxygen OS είναι ότι αυτόματα απενεργοποιείται αν δεν χρησιμοποιηθεί για δέκα λεπτά, ζητώντας από τους χρήστες να το ενεργοποιήσουν ξανά.

Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος για τους χρήστες να αποφεύγουν την απενεργοποίησή του και δεν απαιτεί καν root. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιες εντολές adb.

Πως ενεργοποιούμε το always-on OTG στο Oxygen OS;

  • Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το OTG στη συσκευή μας. Αυτό μπορείς να το κάνεις μεταβαίνοντας στα Settings -> Advanced και ενεργοποιείστε το “OTG storage.”
  • Στη συνέχεια θα πρέπει να τρέξετε ένα adb command. Προσοχή, αφαιρέστε το  “adb shell” αν τρέχετε το command σε ένα terminal emulator στη συσκευή σας.

adb shell settings put global oneplus_otg_auto_disable 0

  • Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή έχει γίνει με το εξής command:

adb shell settings get global oneplus_otg_auto_disable

Θυμηθείτε, ότι κάθε φορά που απενεργοποιείτε το OTG και το ενεργοποιείτε ξανά, θα πρέπει να τρέξετε την εντολή που δίνουμε παραπάνω. Αυτό που κάνει η εντολή δηλαδή, είναι να απενεργοποιεί την αυτόματη απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού. Για μόνιμα αποτελέσματα χρειαζόμαστε δυστυχώς root.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.