Ανακαλύφθηκε ένα σφάλμα του Google Chrome το οποίο όχι μόνο είναι επικίνδυνο, αλλά χρησιμοποιείται ενεργά από χάκερ. Ο κολοσσός της αναζήτησης κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, με αριθμό έκδοσης 104.0.5112.101 σε Mac και Linux και 104.0.5112.102/101 στα Windows.

Αν και η ενημέρωση θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα, σε περίπτωση που δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μπορείτε και πρέπει να κάνετε έλεγχο για ενημερώσεις μόνοι σας και να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση άμεσα. Η διαδικασία είναι απλή, πατάς το μενού και διαλέγεις τις πληροφορίες του browser, μετά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος.

Η Google δεν κυκλοφόρησε πολλές πληροφορίες σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα – το οποίο είναι μία από τις 11 επιδιορθώσεις ασφαλείας που συνοδεύουν αυτήν την ενημέρωση, καθώς συνήθως περιορίζει τις λεπτομέρειες σφαλμάτων έως ότου οι περισσότεροι χρήστες ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχει να κάνει με ανεπαρκή επικύρωση μη αξιόπιστης εισαγωγής στο Intent, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κακόβουλο ιστότοπο που εκτελεί αυθαίρετο κώδικα στον υπολογιστή του χρήστη που χρησιμοποιεί τον Chrome, μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Φτάσαμε στο πιο τρομακτικό σημείο. Η Google λέει ότι έχει επίγνωση ότι ένα exploit για το CVE-2022-2856 υπάρχει εκεί έξω. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χάκερ που χρησιμοποιούν αυτό το σφάλμα για κακόβουλους σκοπούς, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε τον browser το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.