Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, τα παιδιά αυτές τις μέρες απλά δεν ξέρουν πώς να μετριάσουν τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε μία οθόνη – όχι ότι οι ενήλικες πάνε πίσω.

Κάπως έτσι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κάνει τα παιδιά του να μείνουν εκτός σύνδεσης, ένας τύπος στη Γαλλία διέκοψε τη σύνδεση στο διαδίκτυο ολόκληρης της πόλης στην οποία κατοικεί – κατά λάθος. Τώρα αντιμετωπίζει έως και έξι μήνες φυλάκιση.

Μια αναφορά από το πρακτορείο France Bleu λέει ότι ο μπαμπάς – που δεν κατονομάζεται, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα παρεμβολέα μπάντας πολλαπλών κυμάτων για να κόψει προσωρινά τη σύνδεση στο διαδίκτυο στην κατοικία του στην πόλη Messanges.

Τα jammers, τα οποία είναι παράνομα στη Γαλλία, λειτουργούν παρεμποδίζοντας τα τηλεπικοινωνιακά σήματα, πνίγοντας έτσι τις συνδέσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να συλλαμβάνονται επειδή τα χρησιμοποιούν, σχεδόν όλη την ώρα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο εν λόγω μπαμπάς χρησιμοποίησε τη συσκευή με την ελπίδα να απομακρύνει τα εθισμένα στα social media παιδιά του από τις συσκευές τους.

Όταν αργότερα ρωτήθηκε από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, ο άνδρας προφανώς παραδέχτηκε ότι ήθελε να κόψει τη σύνδεση στο σπίτι του μόνο τη νύχτα, μεταξύ 12 και 3 π.μ. – πιθανότατα έτσι τα παιδιά του θα άφηναν τα τηλέφωνα και απλώς θα πήγαιναν για ύπνο.

Δυστυχώς για τον πατέρα, η συσκευή εμπλοκής ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να κόβει τη συνδεσιμότητα όχι μόνο στη δική του κατοικία αλλά, εν αγνοία του, σε εκείνες πολλών, πολλών άλλων στη γύρω περιοχή.

Οι γείτονές του άρχισαν τελικά να αναφέρουν τις διακοπές σύνδεσης που αντιμετώπιζαν, μετά από τις οποίες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ερευνήσει το θέμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Σκεφτόταν να στερήσει το διαδίκτυο από τα παιδιά του και δεν φανταζόταν ότι το wave jammer που χρησιμοποιούσε θα διέκοπτε τις τηλεπικοινωνίες σε μια περιοχή που εκτείνεται σε δύο δήμους. Έρευνα από τον National Frequency Agency διαπίστωσε την ευθύνη του και κινήθηκαν νομικές διαδικασίες.”

Ο άνδρας αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι τρόποι για να βάλει κανείς τα παιδιά του offline για ώρες, ημέρες, ή και μόνιμα – δεν το προτείνουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.