Αν χρησιμοποιείς torrents ίσως θα έχεις έρθει αντιμέτωπος με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Να πρέπει να αφήνεις ανοιχτό το PC να κατεβάζει και να κάνει seed, ιδίως αν συμμετέχεις σε private trackers που απαιτούν ένα καλό ratio. Δυστυχώς είμαι από εκείνους που δεν θέλει να αφήνει με τις ώρες το PC ανοιχτό. Ευτυχώς υπάρχουν υπηρεσίες που κάνουν την διαδικασία πολύ εύκολη. Πιο συγκεκριμένα, αυτές σου επιτρέπουν να κατεβάσεις το torrent στο server τους και από εκεί να μεταφερθεί σε cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιείς για να χρησιμοποιήσεις τα αρχεία όπως θέλεις. Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες, όπως το put.io ή το transfercloud.io. Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό χρησιμοποιώ το δεύτερο το οποίο και πληρώνω κιόλας.

Να σημειώσω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το free plan τους με 2GB χώρο και το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάζεις μικρά αρχεία, όπως μουσική ή και επεισόδια σειρών και να τα περνάς στο Google Drive ή στο OneDrive σου. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να προβείς στην προσθήκη του OneDrive σου (θα χρησιμοποιήσουμε αυτό στο παράδειγμα) στο λογαριασμό σου στο transfercloud.io. Πίεσε απλά στο add, δώσε ένα όνομα και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, απλά ακολούθησε τα βήματα.

Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε το magnet url του torrent και η υπηρεσία θα το κατεβάσει για εμάς στον server της και μετά θα το ανεβάσει στο OneDrive. Θυμήσου μόνο να επιλέξεις το OneDrive ως το μέσο αποθήκευσης όπως φαίνεται στην εικόνα.

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις για όλες τις υπηρεσίες αυτού του είδους:

 • Χρησιμοποίησε έναν λογαριασμό στο OneDrive που δεν είναι το κύριο email account σου. Δίνεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου στις υπηρεσίες αυτές και καλό είναι να μην είναι το κύριο account μας. Προσωπικά, είμαι συνδρομητής επί πληρωμή στο Office 365 Home και έχω 6TB χώρο σε 6 λογαριασμούς και έχω δημιουργήσει δεύτερο account, το έχω συνδέσει με το Office 365 Home και ανεβάζω τα αρχεία μου εκεί. Στο δεύτερο – μη κύριο account μου.
 • Οι ταχύτητες μεταφοράς τόσο στον server της υπηρεσίες όσο και στο Onedrive ποικίλουν. Αν έχει ένα torrent πολλούς seeders θα κατέβει γρήγορα στον server και μετά στο Onedrive θέλει περίπου 5-10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Ένα αρχείο 8GB τόσο κάνει στο περίπου.
 • Δεν είναι διαφήμιση, το πληρώνω, απλά βαρέθηκα να διαβάζω για Black Friday :p

4 ΣΧΟΛΙΑ

  • προσωπικά δεν θα ήθελα να ζορίζω τόσο πολύ τον αποθηκευτικό χώρο ενός ακριβού smartphone.
   ο torrent client έχει απίστευτες εγγραφές αναγνώσεις.

 1. Ναι αλλά για να κάνει sync στο one drive και να πάρω τα αρχεία, παλι δεν θα πρέπει να τα κατεβάσω οπότε το ίδιο ακριβώς πράγμα;

  • εν μέρει ναι έχεις δίκιο. Αλλά θα τα πάρεις με πλήρη ταχύτητα και άρα σύντομα.
   Ενώ με τον torrent client θα πρέπει να αφήνεις το pc ανοιχτό μέχρι να ολοκληρωθεί το download που μπορεί να παρει μερες.
   Εκτός από αυτό, ανεβάζονταας τα στο OneDrive ή στο Google drive, μπορούν να μείνουν εκεί και για το αρχείο σου και γενικως να κατεβάσεις όσα αρχεία θέλεις τη φορά να χρησιμοποιήσεις. Αρα δεν πιανουν και χώρο από τον δίσκο σου. Προσωπικά με βολεύει και εξεφρασα μια προσωπική άποψη στο κείμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.