Ο συγκεκριμένος οδηγός προορίζεται για τις εκδόσεις International (F), International Dual(Hybrid)-SIM (F/DS), Korean (N) και μόνο. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση συμβατός με την Αμερικανική έκδοση (Snapdragon). Δεν ευθυνόμαστε για τυχόν ζημιά (μπρικάρισμα) της συσκευής σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ακολούθησε τα βήματα με δική σου ευθύνη. Και συστήνουμε να διαβάσετε και τον αρχικό οδηγό του XDA Developers στο κάτω μέρος του αρθρου, στην πηγή.

 1. Διάβασε τον οδηγό προσεκτικά.
 2. Το KNOX σταματάει να λειτουργεί από τη στιγμή που θα φλασάρεις στη συσκευή σου custom ROMs.
 3. Η εγγύηση θα χαθεί. Ωστόσο Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει στη Samsung η εγγύηση να ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση του λογισμικού.
 4. Τα Samsung Firmware OTA (aka System Updates) δεν θα λειτουργεί πλέον μόλις κάνεις custom firmware.

Τα αρχεία που θα χρειαστείς για την διαδικασία.

Galaxy S9: https://twrp.me/samsung/samsunggalaxys9.html

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZW8Ou7Z8TnXTGPYaeRNDOkKkjYzmfUrhTVV

Galaxy S9+:
https://twrp.me/samsung/samsunggalaxys9plus.html

Οδηγίες: 

Σημειώστε ότι το Android Verified Boot απαιτεί τα δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων αυτών στον εσωτερικό χώρο) να εκκαθαριστούν μετά την εκκαθάριση του bootloader και το φλασάρισμα custom binaries. Είναι φυσιολογικό να λαμβάνετε μηνύματα όπως Integrity verification failed. Θα πρέπει να κάνετε reset τη συσκευή σας στα factory settings.

Από το Android O και μετά η Samsung παρουσίασε ένα νέο security feature, γνωστό ως Remote Mobile Manager (RMM) aka Remote Lock Control (RLC). Το feature επιτρέπει την καλύτερη προστασία, ωστόσο βάζει κάποια εμπόδια σε χρήστες σαν και εμάς που θέλουμε να κάνουμε root. Η Samsung πρόσθεσε μια περίοδο 7 ημερών κατά την οποία οι επιχειρήσεις ή οι κάτοχοι των συσκευών θα μπορούν να εντοπίσουν τη συσκευή τους προκειμένου να την κλειδώσουν.

Σε αυτήν την περίοδο 7 ημερών δεν μπορείτε να κάνετε flash custom  binaries συμπεριλαμβανομένων και αυτού του TWRP. Θα αντιμετωπίσετε μηνύματα του τύπου custom binary blocked due to remaining installment balance ή  “custom binary not allowed” error. Η περίοδος των επτά ημερών ξεκινάει μόλις ολοκληρώσετε το σετάρισμα της συσκευής. Μετά τις 7 ημέρες, (168 ώρες), η υπηρεσία RLC θα στείλει ένα αίτημα στους servers της Samsung. Αν η συσκευή σας είναι «καθαρή», το RMM state θα γίνει  “Normal”. Στη συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε το OEM unlock option και να κάνετε flash το TWRP. Αν έχεις προβλήματα με το PMM εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το μοντέλο και την περιοχή. Αν δεν χρειάζεται να περιμένεις για την επιλογή OEM Unlock να γίνει διαθέσιμη τότε είσαι από τους τυχερούς.

Πως κάνουμε Flash το TWRP:

 1. Στη ROM σας πηγαίνετε στο Settings -> About device και πατήστε επτά φορές πάνω στο build number για την ενεργοποίηση των Developer options.
 2. Πηγαίνετε στα Settings αφαιρέστε όλα τα Samsung και Google accounts.
 3. Πηγαίνετε στα Settings -> Developer options και ενεργοποιήστε την επιλογή OEM Unlock. Θα σας ζητηθεί να κάνετε factory reset. Είναι φυσιολογικό. Αλλά μην το αφήνετε να ολοκληρώσει όλο τη διαδικασία του reset. Θα πρέπει να διαβάσετε όλο τον οδηγό και να χρησιμοποίησετε τις επανεκκινήσεις ως ευκαιρία για να κάνετε flash η reboot στο TWRP.
 4. Κατεβάστε και εγκαταστήστε τους Samsung Mobile Phones Drivers.  Κατεβάστε το  Smart Switch for PC. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το standalone driver package. Κατεβάστε και κάντε extract στον υπολογιστή σας το  Odin (Samsung’s Flash Tool)
 5. Κατεβάστε το  .tar image του TWRP.
 6. Κάντε επανεκκίνηση σε download mode. κρατήστε πατημένα τα  [VOLUME DOWN] + [BIXBY] + [POWER]. Διαβάστε την ειδοποίηση και αν συμφωνείτε  πατήστες το [VOLUME UP]
 7. Ανοίξτε το Odin και βάλτε το TWRP tar file στο AP slot.
 8. Συνδέστε τη συσκευή σας
 9. Κρατήστε πατημένα τα  [VOLUME UP] + [BIXBY] + [POWER] στο τηλέφωνο και πατήστε start στο Odin.
 10. Περιμένετε η συσκευή να επανεκκινηθεί. Μην αφήσετε τα [VOLUME UP] + [BIXBY] + [POWER] γιατί μπορεί να μην γίνει boot σε TWRP.

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία όλα τα παραπάνω βήματα, πρέπει να βρίσκεστε στο TWRP αυτή τη στιγμή. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να επιτρέψετε system modifications. Επιλέξτε τα “Keep /system RO”. Πηγαίνετε στο “Wipe” menu του TWRP, πιέστε στο Format Data” και πατήστε ναι. Πηγαίνετε στο reboot menu και πατήστε “Recovery” για να κάνετε reboot σε TWRP. Κατεβάστε το dm-verity and force encryption disabler zip και μεταφερετέ το στο στη συσκευή σας.

Option 1: MTP: Συνδέστε το smartphone με τον υπολογιστή και αντιγράψτε το zip στον εσωτερικό χώρο.
– Option 2: ADB:Συνδέστε το smartphone με το PC και δώστε την εντολή “adb push /path/to/zip /sdcard/”.
– Option 3: External SD: Αντιγράψτε το zip σε μια SD κάρτα και στη συνέχεια εισάγετε την κάρτα στη συσκευή σας.

Πηγαίνετε στο install menu του TWRP και κάντε flash το ZIP. Το TWRP είναι πλήρως λειτουργικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.