Το iPhone είναι ευάλωτο σε απειλές ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο. Αυτό, ακριβώς διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Darmstadt της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ένα iPhone είναι απενεργοποιημένο, τα περισσότερα ασύρματα chip συμπεριλαμβανομένων των Bluetooth, NFC και UWB, συνεχίζουν να λειτουργούν για έως και 24 ώρες.

Με αυτόν τον τρόπο, το τηλέφωνο εξακολουθεί να παραμένει εντοπίσιμο μέσω του δικτύου Find My. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα εν λόγω ασύρματα τσιπ έχουν άμεση πρόσβαση σε ασφαλή μέρη και προφανώς, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στο iPhone ακόμη και όταν το iOS δεν εκτελείται.

Τα εν λόγω ασύρματα chip λειτουργούν σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (LPM), η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η υποστήριξη της λειτουργίας LPM υλοποιείται σε επίπεδο hardware, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί απλά με ένα software update.

ERMAC 2.0 : Hackers πληρώνουν ως και 5k το μήνα για πρόσβαση σε 467 Android apps

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Apple iPhone ότι καλύτερο με τρομερή ποιότητα κατασκευαστείς. Όπως όλα τα προϊόντα Apple.
    #VivoAPPLE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.