Σε περίπου 4.6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πελάτες των ΕΛΤΑ των οποίων τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο dark web, μετά τη μεγάλη επίθεση που είχαν εξαπολύσει διαδικτυακοί εγκληματίες στα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας στις 20 Μαρτίου του 2022.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε διοίκησης των ΕΛΤΑ (αντικαταστάθηκε έπειτα από το σοβαρό αυτό περιστατικό) ότι επρόκειτο για «περιορισμένη επίθεση», από τις έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών που ακολούθησαν προέκυψε ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων-στοιχείων τελικά ήταν αρκετά μεγάλη. Αλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πριν από λίγες μέρες στα ΕΛΤΑ πρόστιμο-μαμούθ ύψους 2.995.140 ευρώ.

Τραγωδία για το iPhone λόγω Huawei

Εκτιμάται ότι τα παραπλανητικά μηνύματα που δέχονται ακόμα και σήμερα πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα (με SMS) ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (μέσω emails που προτρέπουν για παραλαβές ανύπαρκτων αντικειμένων ή επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων), οφείλονται σε εκείνη την πρωτοφανή επίθεση με κακόβουλο λογισμικό που είχαν εξαπολύσει στα ΕΛΤΑ άγνωστοι κυβερνοεγκληματίες.

Πως να δεις αν έχουν διαρρεύσει στο dark web τα στοιχεία σου

Μέσω μιας πολύ χρήσιμης λειτουργίας που υπάρχει μέσα στον λογαριασμό του Gmail όλων μας μπορούμε να δούμε εύκολα και γρήγορα αν οι πληροφορίες μας έχουν διαρρεύσει στο Dark Web. Ο λόγος για μια χρήσιμη λειτουργία που υπάρχει εντός του Google λογαριασμού μας και συγκεκριμένα στην ενότητα Google One. Είναι ένας εύκολος τρόπος να δούμε αν διάφορα στοιχεία έχουν διαρρεύσει όπως το κινητό μας, πόσο μάλλον όταν το Google One ξεκινάει από τα 1.99 ευρώ το μήνα.

Αν δεν είσαι συνδρομητής Google One σου επιτρέπει να διαπιστώσεις αν το email σου έχει διαρρεύσει στο Dark Web, ενώ σου παρέχει και οδηγίες πως να διασφαλίσεις το λογαριασμό σου και υπενθυμίσεις για να το κάνεις.

80 ευρώ εντελώς δωρεάν για Σκλαβενίτη στο πιο φθηνό σταθερό ρεύματος

Αν πληρώνεις συνδρομή Google One μπορεί να σου δώσει πρόσθετες πληροφορίες, αν έχει διαρρεύσει δηλαδή το κινητό σου στο Dark Web. Συγκεκριμένα αν γίνεις συνδρομητής Google One θα μπορεί να σου πει για αυτά τα στοιχεία αν έχουν διαρεεύσει.

  • Όνομα
  • Αριθμός Κοινωνικής ασφάλισης αλλά μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Διεύθυνση
  • email διεύθυνση
  • Τηλεφωνικός αριθμός

Ξεκίνα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.