Σημαντικά ερωτηματικά προκύπτουν για τους λόγους για τους οποίους τα ΕΛΤΑ έχουν αφεθεί πραγματικά στη μοίρα τους και στην απαξίωση, παρά τα παραμύθια των ΜΜΕ για το αντίθετο. Συγκεκριμένα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι μερικά μόνο από τα πολλά ανάλογα περιστατικά που βιώνουν οι πολίτες κατά την αλληλεπίδρασή τους με την εν λόγω εταιρεία ταχυδρομικών αποστολών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, στις 17 Αυγούστου, φθάνει στα χέρια 85χρονου μια επιστολή δημόσιας υπηρεσίας με ημερομηνία πρωτοκόλλου την 13η Μαΐου 2021 και λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας με ημερομηνία έκδοσης 16 Μαΐου. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ο λογαριασμός έχει λήξει εδώ και δυο μήνες και αναμένει με αγωνία τον επόμενο, η ημερομηνία πληρωμής του οποίου παρήλθε και αυτή και κατέστη ληξιπρόθεσμος με άμεσο κίνδυνο φραγής. Πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο με προβλήματα υγείας και κινητικά, που το μόνο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το τηλέφωνο.

Ακόμη πιο χαρακτηριστική, είναι άλλη περίπτωση ενός 85χρουνου πάλι άνδρα (τα στοιχεία του οποίου είναι διαθέσιμα στο documentonews.gr) ο οποίος έχασε τη σύζυγό του προ τριετίας και έλαβε επιστολή εκταφής και ανακομιδής οστών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η επιστολή συντάχθηκε στις 13 Μαΐου έφθασε στα ΕΛΤΑ στις 18 Μαΐου και αφορούσε τη συμπλήρωση τριετίας από την ταφή της συζύγου του, η οποία συμπληρωνόταν στα μέσα Ιουνίου. Η εντολή για την ανακομιδή των οστών, ήταν εντός 7 εργάσιμων ημερών από την παρέλευση της τριετίας. Αν δεν μεριμνούσε, θα εκλαμβανόταν ότι δεν ενδιαφέρεται και θα πήγαιναν τα οστά στο κοινοτάφιο.

Και είναι μόνο μερικές από τις πολλές περιπτώσεις απαξίωσης. Η τόση απαξίωση ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουν την πώλησή τους ή την γιγάντωση των ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιρειών, όπως καταλήγει το documentonews.gr.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δέμα με 3 βιβλία από την Μεγ. Βρετανία έφυγε στις 21/6/2021 και δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα 29/8/2021.

  2. Απο 2 σεπτέμβρη δέμα κάθεται εδώ στην αθήνα χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη. Για να φτάσει από Ρωσία έκανε 5 μέρες, στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι αμετακίνητο εδώ και 12 μέρες. Εχω πάρει επανειλημμένως το τηλεφωνικό κέντρο, το πιο αγενές από όλα όσα ξέρω, και η μόνη διαθέσιμη πληροφορία είναι “να περιμένετε” – με ύφος ότι θα έπρεπε να έχω και ενοχές που έχω το θράσος και τους ενοχλώ τηλεφωνικώς. Εν το μεταξυ για αποζημίωση ούτε λέξη. Στο κλείνουν το τηλέφωνο στη μούρη αλλά πριν στο κλείσουν σε ρωτάνε κι όλας αν θέλεις κάτι άλλο. Τι άλλο να θέλω; Ραντεβού στα τυφλά; Το απόλυτο αίσχος 21ος αιώνας ούτε μια στοιχειώδη ενημέρωση. Κυκλοφορούν βιντεάκι για τα ρομπότ που βάλανε. Σωθήκαμε!!
    p.s. έτσι εξηγείται γιατί έχουν κλειστή την αξιολόγηση στο google. τι θα ακούγαμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.