Από την στιγμή που ο Stephen Elop μπήκε στην θέση του CEO της Nokia, πολλοί ήταν αυτοί που δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι, και όταν έγινε η συμφωνία με την Microsoft, οι φόβοι άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Τώρα ο Elop, μετά την πώληση του τμήματος συσκευών της εταιρίας στην Microsoft, ξεσηκώνει τους Φιλανδούς, λόγω του τεράστιου bonus που πήρε για την πώληση της εταιρίας.

Stephen_Elop_012

Σύμφωνα με το συμβόλαιο του ο Elop θα έπαιρνε $25 εκατ. σε bonus, χρήματα που σκοπεύει να πάρει. Όσο και αν προσπαθούν οι Φιλανδοί να του αλλάξουν γνώμη για να μην ξεσηκωθούν που διέλυσε το καμάρι της χώρας, ο Elop μένει σταθερός, καθώς, όπως λέει, παίρνει διαζύγιο από την γυναίκα του και χρειάζεται τα χρήματα, καθώς η σύζυγος του δε θέλει μείωση των $25 εκ. (είπε ο Εlop και έπιασε το σφουγγαρόπανο).

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Elop είναι πιθανότατα δάκτυλος της Microsoft, αφού η Nokia ξεπουλήθηκε για €5.44 δις, ποσό αρκετά χαμηλό για μια εταιρία του μεγέθους της Nokia. Μάλιστα η Microsoft έδωσε περισσότερα χρήματα για να αγοράσει την Skype, φτάνοντας στα $8.5 δις ( €6.3 δις περίπου).

Πάντως πρέπει να πούμε πως ο Elop έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Οπότε πιθανότατα ο λόγος να ήταν το τεράστιο bonus που θα πάρει συν ότι έξτρα θα πάρει από την Microsoft, γιατί και από εκεί θα πάρει κάτι για την πώληση! Οι Φιλανδοί πάντως το έχουν πάρει πολύ βαριά, και αναμένεται να γίνει έρευνα από τις αρχές για την πώληση της εθνικής τους εταιρίας στην Microsoft, καθώς και για τις συνθήκες πρόσληψης του Elop.

Λέτε να βγει άκρη και να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.