Skip to content

Ελλάδα: Εξερράγη κινητό κατά την φόρτιση! Σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Εξερράγη κινητό

Ένας νεαρός απέκτησε προβλήματα στα καλά καθούμενα, όταν το κινητό του εξερράγη κατά τη διάρκεια της φόρτισης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο μητέρα του Χάρη, του κατόχου του κινητού, έκανε δηλώσεις στο OPEN, την ώρα που ήταν στον δρόμο για το νοσοκομείο.

«Το παιδί κοιμόταν και κατά τις 5-6 τα ξημερώματα ξύπνησε και μου είπε ότι έπιασε φωτιά. Έριξε τα σκεπάσματα πάνω στη φωτιά για να σβήσει. Αν δεν είχε σταματήσει η φωτιά, θα είχαν καεί όλα» είπε η γυναίκα.

Η μητέρα απέστειλε και φωτογραφίες με το καμένο στρώμα του άτυχου Χάρη και τα εγκαύματα που υπέστη. Το κινητό έχει καταστραφεί ολοσχερώς και από τις φωτογραφίες δε μπορούμε να καταλάβουμε σίγουρα για ποιο μοντέλο πρόκειται.

Η μητέρα του Χάρη, διευκρίνισε πως ο φορτιστής ήταν ο επίσημος που ήρθε μαζί με το κινητό.

Όπως σας έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, αποφεύγουμε να φορτίσουμε το κινητό μας κατά τη διάρκεια της νύχτας και πόσο μάλλον στο κομοδίνο, δίπλα στο κεφάλι μας. Το κινητό κατά τη φόρτιση πρέπει να είναι σε επίπεδη και σκληρή επιφάνεια και σίγουρα όχι πάνω στο κρεββάτι μας.

Το κινητό δεν πρέπει να σκεπάζεται με οτιδήποτε την ώρα της φόρτισης, καθώς η διαδικασία αυξάνει τη συνολική θερμοκρασία της συσκευής και αν την έχουμε καλύψει με την κουβέρτα για παράδειγμα, δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας ώστε να διατηρηθεί σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

https://youtu.be/3SVBI03Ml9k

Πάντα το κινητό μας κατά την φόρτιση είναι μερικά μέτρα μακριά από εμάς, ώστε να μην τραυματιστούμε σε περίπτωση που σκάσει η μπαταρία. Λόγω της φύσης των μπαταριών, ο βέλτιστος τρόπος για να σβήσει η φωτιά είναι με πυροσβεστήρα αφρού.

Βελτίωση ανίχνευσης καρκίνου το μαστού με νέα μέθοδο!

Βλέποντας τις φωτογραφίες από το συμβάν, παρατηρούμε πως και το στρώμα πήρε φωτιά, κάτι που πιθανότατα δείχνει πως το τηλέφωνο ήταν πάνω στο κρεββάτι την ώρα που εξερράγη η μπαταρία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ευθύνη για το περιστατικό είναι καθαρά στον χρήστη της συσκευής που δεν ακολούθησε βασικές αρχές φόρτισης, τις οποίες αναφέραμε παραπάνω. Για να έχει καεί και το στρώμα αλλά και το πρόσωπο του χρήστη, πιθανότητα ήταν κοντά στο κεφάλι του, πάνω στο κρεββάτι, την ώρα που φόρτιζε.

Ίσως τις επόμενες ώρες και μέρες να μάθουμε λεπτομέρειες για το τι ειχε συμβεί και που ήταν το κινητό όταν εξερράγη. Αν ο Χάρης προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα, θα σας τις μεταφέρουμε στο Techmaniacs, καθώς η ασφάλεια κατά την φόρτιση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Πηγή: OPEN

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.