Το boxακι που δίνει η Cosmote στο Cosmote TV είναι δυστυχώς, πολύ κλειδωμένο. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα remote πρόσβασης και να το ελέγξεις απομακρυσμένα. Τουλάχιστον, προσωπικά, δεν μπόρεσα να κατεβάσω από το Play Store κάποια εφαρμογή που να με ικανοποιεί.

Βρήκα όμως το scrcpy tool, το οποίο μου επέτρεψε να ελέγξω το boxακι της Cosmote απομακρυσμένα. Να σημειώσω, ότι θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο τα Developer Options και στη συνέχεια το USB debugging στο box. Επιπλέον, θα πρέπει να μεταβείς στην ενότητα των Settings, στη συνέχεια Network and Internet και πιέζεις πάνω στο δίκτυό σου. Από εκεί θα δεις την IP address την οποία θα πρέπει να σημειώσεις σε χαρτί θα την χρειαστείς αργότερα.

Στη συνέχεια κατεβάζεις στο PC σου το tool. Το καλό είναι ότι έρχεται με τα adb αρχεία επομένως δεν πρέπει να κατεβάσεις και τα σετάρεις το adb platforma tools. Μόλις το κατεβάσεις, κάντο extract και στον φάκελο που θα ανοίξει πληκτρολόγησε cmd οπως φαίνεται στην εικόνα και πίεσε enter.

Πλέον δίνεις εντολή adb connect ipaddress αντικαθιστώντας το ipaddress με τη διεύθυνση IP που σημείωσες νωρίτερα. Θα δεις ένα prompt στο box που θα σε ρωτάει αν θέλεις να επιτρέψεις το USB debugging, επιλέγεις ναι. Για να λειτουργήσουν όλα καλά, θα πρέπει να έχεις συνδέσει το box και το PC στο ίδιο δίκτυο. Για εμένα, είναι η καλύτερη λύση που βρήκα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μου.

Μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά τα βήματα σε αυτόν τον σύνδεσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.