Τα 4Mbps θεωρεί επαρκή η ΕΕΤΤ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα το Έθνος και προκύπτει από τις προτάσεις για την ευρυζωνική καθολική υπηρεσία.  Πρόκειται για την υπηρεσία που στόχο έχει να εξασφαλίσει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει το κείμενο της Διαβούλευσης, η ΕΕΤΤ κρίνει σκόπιμο να οριστεί ως η μέγιστη επιτρεπτή χρέωση της υπηρεσίας επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και φωνητικών υπηρεσιών, τα 28 ευρώ το μήνα και θα προσφέρει:

  • Ευρυζωνική πρόσβαση με ονομαστική ταχύτητα 10Mbps και εγγυημένη 4Mbps
  • Απεριόριστες κλήσεις αστικές και υπεραραστικές, ή 1500 λεπτά προς σταθερά και κινητά.

Στην ουσία, αυτό που προτείνει η ΕΕΤΤ ως καθολική υπηρεσία, είναι τα 10Mbps αλλά εγγυημένη τα 4Mbps, πρακτικά πολύ μικρή για τις σύγχρονες ανάγκες. Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της διαβούλευσης (όσοι θέλουν μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους στο [email protected] μέχρις 18 Ιουνίου), η ΕΕΤΤ θα υποβάλλει σχετική εισήγηση στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εξειδίκευση του περιεχομένου της Καθολικής Υπηρεσίας.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.