Η Arm Holdings (ARM), η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τα designs των ημιαγωγών που βρίσκονται σε πάνω από το 95% των smartphones συσκευών παγκοσμίως, αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρεώνει τους κατασκευαστές για τα chip designs. Η αλλαγή αυτή στη στρατηγική τιμολόγησης, έρχεται λίγο πριν την αρχική δημόσια προσφορά, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη φέτος σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ARM αυτό που θέλει να κάνει στην ουσία είναι να αλλάξει το σύστημα αδειοδότησης που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, εγκαταλείποντας την πρακτική κατά την οποία χρέωνε τους κατασκευαστές επεξεργαστών βάση της αξίας των chips και αντί αυτού να έλθει σε ένα μοντέλο τιμολόγησης βάσει της αξίας των συσκευών. Κάτι τέτοιο αναμένεται να αυξήσει εκθετικά το ποσό των εσόδων, καθώς η αξία ενός smartphone είναι σημαντικά υψηλότερη από ένα chip.

Εταιρείες όπως η Mediatek,η Unisoc, η Qualcomm, η Xiaomi και η Oppo έχουν ενημερωθεί για τις επικείμενες αλλαγές. Η ARM έχει βάλει ως στόχο να αντλήσει τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μιας επιτυχημένης εγγραφής στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το sammobile, το τμήμα System LSI της Samsung έχει αναπτύξει τους Exynos επεξεργαστές σε ARM-based system-on-chips, που στη συνέχεια κατασκευάζονται από την Samsung Foundry. Οι Exynos και Snapdragon είναι δυο επεξεργαστές που βρίσκεις σε Galaxy συσκευές και οι οποίοι βασίζονται στα designs της ARM.

Μακριά από τέτοιες εφαρμογές Youtube που μπλοκάρουν διαφημίσεις

Μια αύξηση του κόστους των ARM chip designs σημαίνει ότι η Samsung θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα χρήματα με αυτό το κόστος να αναμένεται να περάσει στους χρήστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μην αγοράσετε κινητά να πέσουν οι πωλήσεις, να δείτε μετά τι καλά θα πέσουν και οι τιμές .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.