Από νέους αισθητήρες μέχρι μηχανισμούς κλειδώματος λουριού, υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με το Apple Watch X, ή τα Watch Series 10. Η τελευταία φήμη υποδηλώνει ότι το wearable θα μπορούσε να έχει μια αναβάθμιση στην οθόνη που θα βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με μια έκθεση του έγκυρου The Elec, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία οθόνης για την OLED των Series 10. Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία λεπτού τρανζίστορ (TFT) πολυκρυσταλλικού οξειδίου χαμηλής θερμοκρασίας (LTPO), η οποία λέγεται ότι θα μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας.

Η τρέχουσα μέθοδος που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις οθόνες του Apple Watch εφαρμόζει οξείδιο για δύο TFT μεταγωγής, ενώ για τα υπόλοιπα TFT μεταγωγής και τα TFT οδήγησης χρησιμοποιείται πολυκρυσταλλικό πυρίτιο χαμηλής θερμοκρασίας (LTPS). Αυτή η νέα μέθοδος, ωστόσο, θα χρησιμοποιεί οξείδιο σε περισσότερα switching TFT μεταγωγής, καθώς και σε TFT οδήγησης.

Φαίνεται ότι η Apple δεν καταργεί εντελώς το LTPS. Σύμφωνα με πληροφορίες, το LTPS θα χρησιμοποιηθεί στα υπόλοιπα TFT και κυκλώματα εκτός του χώρου των ορατών pixel στα Watch Series X (10). Η εργασία της σε αυτή την τεχνολογία οθόνης για το Apple Watch θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πεδίο δοκιμών για τα άλλα προϊόντα της.

Η Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της χρήσης αυτής της τεχνολογίας στα iPhone. Η φήμη υποστηρίζει ότι η Apple θα εφαρμόσει το LTPO TFT στα iPhone 16 Pro και Pro Max, ενώ η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 17.

Υπήρχαν επίσης φήμες ότι τα Apple Watch Series 10 (X) θα έχουν πάνελ MicroLED. Ωστόσο, μετά από αυτές τις αρχικές φήμες, έχουν βγει αναφορές σχετικά με την Apple να εγκαταλείπει το έργο εσωτερικά και να ακυρώνει τα σχέδια με τους προμηθευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.