Πριν λίγες ημέρες είδαμε την Google να ανακοινώνει ην έναρξη διαγραφής λογαριασμών που παραμένουν ανενεργοί για πάνω από 2 χρόνια. Αυτό το κάνει για λόγους ασφαλείας, αλλά και για εξοικονόμησης χώρου στους servers της. Όμως η Google δεν είναι η μόνη που το κάνει, αλλά και η Apple ακολουθεί αυτή την τακτική και μάλιστα πιο “βίαια”.

Σύμφωνα με τους όρους χρήστης του iCloud, η Apple αναφέρει ρητά πως μετά από μόλις ένα χρόνο, αν ένας λογαριασμός είναι ανενεργός, θα προβαίνει στην διαγραφή του. Μάλιστα, σε αντίθεση με την Google, οι ειδοποιήσει στο email θα αποστέλλονται για ένα μήνα μόνο, σε αντίθεση με την Google που θα στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις σε πάροδο αρκετών μηνών.

Σύμφωνα με την Apple, η διαγραφή του λογαριασμού iCloud, θα επηρεάζει την πρόσβαση του χρήση, ενώ ότι περιεχόμενο έχει στον λογαριασμό θα χάνεται, όπως επίσης και οι αγορές που έχει κάνει με το συγκεκριμένο Apple ID. Αυτό σημαίνει πως τα backups των φωτογραφιών σας, οι εφαρμογές που έχετε αγοράσει, οι επαφές που συγχρονίζονται, οι μουσική και οι ταινίες που έχετε αγοράσει και γενικότερα το προφίλ σας εξολοκλήρου, θα διαγράφονται δια παντός.

Διαγραφή iCloud

Έτσι, αν στο παρελθόν ήσασταν χρήστης iPhone, αλλά αλλάξατε στρατόπεδο, καλό θα είναι να κάνετε ένα login στο iCloud κάθε τόσο, ώστε να παραμείνει ενεργός ο λογαριασμός σας, ενώ θα πρέπει να συνδέσετε με αυτόν, ένα email που παρακολουθείτε, ώστε να δείτε τα μηνύματα της Apple πριν την διαγραφή του λογαριασμού σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.