Το μεγαλύτερο ερώτημα όσον αφορά την επόμενη οικογένεια των iPhone συσκευών έχει να κάνει με την τιμή, με αυτή του Pro μοντέλου να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Σε μια κίνηση σοκ, η Apple θα υποβαθμίσει την κατασκευαστική διαδικασία του Apple A17 chipset μειώνοντας το efficiency, με σημαντικές επιδράσεις στη μπαταρία, αλλά κάνοντάς το πιο οικονομικό στη παραγωγή.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον Cell Phone Chip expert μέσω του Weibo ο οποίος επισημαίνει: Ο A17 που θα χρησιμοποιηθεί στα iPhone 15 Pro και Pro Max θα βασίζεται στη διαδικασία N3B, ωστόσο εκείνος ο A17 που θα παραχθεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο θα μεταβεί στην οικονομική αρχιτεκτονική N3E με μικρότερο efficiency.

Η TSMC που κατασκευάζει τα chips της Apple, ισχυρίζεται για την N3B ότι καταναλώνει 35% λιγότερη ενέργεια την ίδια στιγμή που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τα 5nm A16 chips στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Αυτό που προκαλεί απορία είναι το timing της αλλαγής αυτής, δηλαδή εν μέσω της κυκλοφορίας των iPhones. Η Apple το έχει ξανακάνει, με το Forbes να επιβεβαιώνει από τις πηγές του ότι θα συμβεί, ωστόσο το μειωμένο κόστος δεν θα περάσει σε καμιά περίπτωση στη τσέπη του απλού χρήστη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.