Τα πρώτα benchmarks του Exynos 2400 που βλέπουμε στα Galaxy S24 series δείχνουν πως ίσως μένει πίσω σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 3, όμως αυτές οι συγκρίσεις είναι σε καθαρή επεξεργαστική δύναμη. Κάποιες φορές όμως, σε πραγματική χρήση τα πράγματα ίσως διαφέρουν και αυτή τη φορά συμβαίνει αυτό ακριβώς. Ο Exynos 2400 δοκιμάστηκε εναντίον του Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια και τα αποτελέσματα μας εκπλήσσουν.

Ένας YouTuber έβαλε δίπλα διπλα τον Exynos 2400 του Galaxy S24+ και τον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy του Galaxy S24 Ultra, με τις συσκευές να παίζουν μερικά δημοφιλή και βαριά παιχνίδια. Οι δοκιμές έγιναν με το Game Booster της Samsung, που βελτιώνει τις επιδόσεις των παιχνιδιών και διαχειρίζεται καλύτερα τις θερμοκρασίες.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα:

Genshin Impact: Και τα δύο chips έπαιζαν σταθερά στα 60fps, δείχνοντας πως και τα δύο είναι ικανότατα στην διαχείριση βαριών παιχνιδιών. Και οι δύο συσκευές μετά από κάποια ώρα παρουσίασαν λίγο throttling που είναι λογικό.

PUBG Mobile: Τόσο ο Exynos 2400 όσο και ο Snapdragon 8 Gen 3 έπαιζαν σταθερά στα 90fps, όταν οι ρυθμίσεις ήταν στο Smooth. Με τα γραφικά στο Extreme, και τα δύο chipsets έπαιζαν στα 60fps που ήταν και το όριο από τις ρυθμίσεις. Δυστυχώς δεν άφηνε την επιλογή παραπάνω fps, κάτι που σημαίνει πως οι δύο υλοποιήσεις σηκώνουν παραπάνω βελτίωση που θα έρθει με αναβαθμίσεις.

PUBG New State: Και τα δύο τηλέφωνα έτρεξαν το παιχνίδι στα 90fps στις Ultra ρυθμίσεις γραφικών. Σε κανένα από τα δύο τηλέφωνα δεν υπήρχε η επιλογή Extreme, που πάλι σημαίνει πως χρειάζεται παραπάνω παραμετροποίηση.

Call of Duty: Mobile: Το Galaxy S24 Ultra, με το τσιπ Snapdragon και τη λειτουργία Super Resolution, πέτυχε ομαλά 120 FPS, ενώ το S24+ που τροφοδοτείται από Exynos είχε κολλήσει στα 60 FPS.

Το Samsung Galaxy S24 Ultra μόλις δολοφόνησε το iPhone 15 Pro Max (screenshots)

Mobile Legends: Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι, οπότε και οι δύο συσκευές το έτρεξαν άριστα με 60fps.

Fortnite: Και οι δύο μάρκες έπεσαν στα χαμηλά 70s στη μάχη, αλλά κατά τα άλλα έτρεχαν σε αξιοπρεπή 90 FPS.

War Thunder: Παραδόξως, το Exynos S24+ ξεπέρασε τις επιδόσεις του Snapdragon S24 Ultra σε αυτό το παιχνίδι με δυνατότητα Ray Tracing. Και τα δύο ξεκίνησαν με περίπου 100 FPS, αλλά το τσιπ Snapdragon γρήγορα μειώθηκε στα 40 FPS στις αστικές περιοχές.

Μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις των δύο επεξεργαστών στα βίντεο παρακάτω:

Συνολικά και οι δύο συσκευές απέδωσαν άριστα. Το εντυπωσιακό είναι όμως πως ο Exynos 2400 κατάφερε να ξεπεράσει τον Snapdragon 8 Gen 3 στο War Thunder, που υποστηρίζει ray tracing.

Το συμπέρασμα είναι πως και οι δύο συσκευές σίγουρα δεν θα απογοητεύσουν τον χρήση σε κατστάσεις gaming. Μην ξεχνάμε πως οι δοκιμές έγιναν σε δείγματα, καθώς η συσκευές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα λάβουν ένα καλό update λίγο πριν κυκλοφορήσουν, στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.