Ένας αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, ένα απίστευτο timelapse βίντεο, με τη Γη, τον Γαλαξία μας και το Βόρειο Σέλας! Ο Matthew Dominick, ο οποίος βρίσκεται στον ISS από τον περασμένο Μάρτιο, μοιράστηκε με τον κόσμο ένα μικρό βίντεο 27 δευτερολέπτων, που μας δείχνει την ομορφιά του Σύμπαντος και της τεχνολογίας.

«Ένα time-lapse ηλιακών συστοιχιών που αντανακλούν το σέλας και τα φώτα της πόλης καθώς ευθυγραμμίζονται για την επικείμενη ανατολή του ηλίου», έγραψε ο Dominick στην ανάρτηση, προσθέτοντας: «Οι αντανακλάσεις φωτός της ηλιακής συστοιχίας ήταν τόσο εντυπωσιακές που έμεινα ξύπνιος μέχρι τη 1 π.μ. τραβήξτε μερικές ακόμη ανατολές. Ευτυχώς, έχουμε ανατολές κάθε 90 λεπτά», έγραψε ο Dominick στον λογαριασμό του στο X, παραθέτοντας το βίντεο.

Timelapse είναι η δημιουργία ενός βίντεο, από φωτογραφίες που λαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε την κάμερα να τραβάει μια λήψη κάθε ένα λεπτό, οπότε σε 30 λεπτά θα έχουμε 30 καρέ, που αντιστοιχούν σε 1 δευτερόλεπτο βίντεο. Τα timelapse βίντεο, χρησιμοποιούνται για να μας δείξουν την εμφάνιση των αλλαγών που συμβαίνουν αργά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

timelapse βίντεο Γαλαξία
Ένα καρέ από το time-lapse βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Μάθιου Ντόμινικ/NASA

Επί του παρόντος, στην πρώτη του τροχιακή αποστολή, ο Dominick κέρδισε γρήγορα τη φήμη του καταξιωμένου διαστημικού φωτογράφου, με τον αστροναύτη επίσης να μοιράζεται τις μεθόδους και τις ρυθμίσεις της κάμερας που χρησιμοποιεί για να καταγράψει τις εντυπωσιακές εικόνες.

Συγκεκριμένα, για τις φωτογραφίες χρησιμοποίησε έναν υπερευρυγώνιο φακό 15mm, με διάφραγμα f/1.8 και ISO 6400. Η κάμερα τραβούσε μία λήψη κάθε δύο δευτερόλεπτα, με το τελικό Timelapse να είναι στα 15fps.

Δείτε το timelapse βίντεο από την Γη, τον Γαλαξία και το Βόρειο Σέλας, παρακάτω:

Ακριβώς επειδή οι ρυθμίσεις της κάμερας είναι αυτές, μπορούμε να δούμε τον Γαλαξία και τα αστέρια, ενώ στο τέλος του βίντεο, ότι είναι φωτεινό φαίνεται να καίγεται. Αυτός είναι και ο λόγος που στις φωτογραφίες τις Γης και της Σελήνης δε βλέπουμε αστέρια. Αν τα βλέπαμε, τότε η Γη θα ήταν καμένη στη φωτογραφία.

Σχολιάζοντας την τελευταία του προσπάθεια, έγραψε: «Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα στιγμιότυπα στη σειρά time-lapse, αλλά ο «χορός» που κάνουν οι ηλιακές συστοιχίες αντανακλώντας το σέλας και τα φώτα της πόλης είναι τόσο ωραίο να τον δεις με ένα time-lapse βίντεο. Μια ακίνητη εικόνα δεν την αποτυπώνει πλήρως.»

Αλλά μερικές φορές, για άλλες σκηνές, ο Dominick είπε ότι του αρέσει να στήνει ένα time-lapse και μετά να διαλέγει τα καλύτερα μεμονωμένα καρέ από τη συλλογή. «Μία από τις τεχνικές που έμαθα τους τελευταίους μήνες για να βγάζω υπέροχες φωτογραφίες είναι να στήνω πολλά time-lapses για να βρίσκω υπέροχο φωτισμό», έγραψε ο Αμερικανός αστροναύτης στην τελευταία του ανάρτηση.

Αν και ο κοινός τους χρόνος στο ISS θα είναι σύντομος καθώς ο Dominick θα επιστρέψει στο σπίτι τις επόμενες εβδομάδες, ελπίζει να μάθει κάτι από τον έμπειρο αστροναύτη και διαστημικό φωτογράφο της NASA, τον Don Pettit όταν φτάσει στο σταθμό για μια εξάμηνη διαμονή. αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.