Όλοι ήδη γνωρίζουμε ή έχουμε από κάπου διαβάσει τα πλεονεκτήματα των 5G δικτύων και σίγουρα πολλοί από εμάς δεν θα έχουν σταματήσει να αναρωτιούνται για τις επιδράσεις στην υγεία της επόμενης γενιάς δικτύων. Η διάθεση των 5G δικτύων και η επέκτασή τους, σίγουρα θα γίνει με αργούς ρυθμούς. Απέχουμε η αλήθεια είναι κάποια χρόνια πριν το 5G μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το εμπόδιο όμως στη διάθεσή του είναι και οι ανησυχίες για τις επιδράσεις στην υγεία.

Στις Βρυξέλλες για παράδειγμα, κυβερνητικές υπηρεσίες σταμάτησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάθεσης 5G δικτύων, εξαιτίας των ανησυχιών για την υγεία, όπως είχε αναφέρει η ιστοσελίδα The Brussels Times.  Αν και μια τέτοια εξέλιξη κάνει τίτλους, στη πράξη είχαμε μια τέτοια εξέλιξη για το γεγονός ότι οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν απλά να υπολογίσουν πόση ακτινοβολία η υποδομή του 5G θα εκπέμπει. Και όχι γιατί η ακτινοβολία είναι επικίνδυνη.

Η υπουργός περιβάλλοντος μάλιστα είχε τονίσει, ότι δεν θα καλωσορίσει την τεχνολογία 5G, αν δεν σέβεται τα όρια που έχουν τεθεί, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του γεγονότος ότι απλά δεν γνωρίζουμε πόση ακτινοβολία εκπέμπουν και δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να συνδέουν την ακτινοβολία με αρνητικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Το National Cancer Institute δεν έχει εντοπίσει σημαντική αύξηση του καρκίνου του εγκεφάλου από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν τα smartphones. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι τα smartphones είναι ασφαλή, αλλά αν δεν ήταν, να είστε σίγουροι ότι θα το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζουμε για το κάπνισμα. Η διάθεση του 5G πρέπει να γίνει σταδιακά και μεθοδικά, με τρόπο που θα είναι ασφαλές, πρακτικό και χρήσιμο για τον καθένα. Αλλά οι υπερβολικές ανησυχίες και τα άρθρα που έχουν σαν στόχο το ψάρεμα των κλικς σας, δεν προσφέρουν τίποτα, πέρα από το να προκαλούν περισσότερη σύγχυση στη δημόσια συζήτηση για το 5G.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι, αλλά αν διαβάσεις καταλαβαίνεις… Μπορουσα να βάλω αλλά λινκ αλλά δεν χρειάζεται… Εδώ θα είμαστε τα επόμενα χρόνια και θα τα δούμε όλα… Δεν πιστεύω να προχωρήσει το όλο “θέμα” τελικώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.