Μην υποθέτεις ότι με τον οποιοδήποτε που μιλάς στο Facebook είναι πράγματι αυτός που ισχυρίζεται. Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία πώλησης fake λογαριασμών του Facebook. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Charlie Warzel, γράφοντας για το Buzzfeed, είναι εξαιρετικά εύκολο κάτι τέτοιο, να αγοράσει δηλαδή κάποιος έναν fake λογαριασμό.

Χρειάστηκε μόλις μερικά κλικς και η αποστολή 13 δολαρίων σε Bitcoins σε ένα ρωσικό site για να αγοράσω την Audrey Mitchell και την εξαιρετικά πιστευτή κατασκευασμένη ψηφιακή παρουσία της. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ήρθε ένα email για να κατεβάσω ένα αρχείο, τον μοναδικό αριθμό που είχε γίνει registerd στο προφίλ της και το password. Δηλαδή όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό της.

Το άρθρο συνεχίζει αναλύοντας την εξαιρετική ευκολία που υπάρχει για την αγορά των fake accounts. Είναι πολύ πιο εύκολο τελικά από ότι νομίζαμε. Ο πιο απλός τρόπος για να αναγνωρίσεις ένα fake account είναι μέσω reverse image searches της εικόνας του προφιλ σε υπηρεσίες όπως Google Images  ή TinEye. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι πρέπει να τους μπλοκάρεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.