Η Google ανακοινώνει σήμερα επισήμως την υποστήριξη του Android για μια νέα κατηγορία συσκευών που αποφάσισε να αποκαλεί ως “foldables”.  Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια του Android Developer Summit, ο Dave Burke, ανέφερε ότι η Google βελτιστοποιεί το Android για να μπορέσει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το νέο form factor. Αλλά προς το παρόν, αυτές οι βελτιστοποιήσεις, είναι απλά οδηγίες κυρίως προς τους developers.

Σήμερα η Samsung έγραψε ιστορία, παρουσιάζοντας την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή. Η Google αναφέρει, ότι εργάζεται στενά με την Samsung για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο το Android μπορεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα foldable smartphones. Στόχος της Google είναι το Android να αποτελέσει εκείνη την πλατφόρμα που ο κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή η Google προσπαθεί να καταπολεμήσει τον κατακερματισμό που μαστίζει το Android. Δηλαδή, καθώς οι κατασκευαστές θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στον τομέα της ανάπτυξης αναδιπλούμενων συσκευών, θα χρειαστούν λογισμικό το οποίο να μπορεί να τα υποστηρίξει.

Αν η Google δεν έδινε τη δική της άποψη για το πως αυτό το λογισμικό θα λειτουργεί, ο κάθε κατασκευαστής θα δημιουργούσε τη δική του λύση και στο οικοσύστημα θα επικρατούσε το χάος. Ο κύριος τρόπος με τον οποίο η εταιρεία υποστηρίζει τις αναδιπλούμενες οθόνες, είναι μέσω ενός feature το οποίο υπάρχει ήδη στο Android και το οποίο φέρει την ονομασία “screen continuity”. Πρόκειται για το API που τα Android apps χρησιμοποιούν για να γνωρίσουν πότε το μέγεθος της οθόνης έχει αλλάξει, για παράδειγμα αν περιστρέφετε την οθόνη. Επομένως για τα Android apps να υποστηρίζουν τις αναδιπλούμενες οθόνες, οι developers χρειάζεται να ενσωματώσουν σωστά το προαναφερθέν feature.

Προς το παρόν η Google δεν είναι έτοιμη να απαντήσει σε καίρια θέματα όπως, θα δημιουργήσει μια default home screen για foldable smartphones; Θα υποστηρίξει καλύτερα το drag and drop σε μια full screen display; Θα πρέπει οι κατασκευαστές να συνάψουν νέα συμφωνία για τη δημιουργία foldable smatphone;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.