Η Samsung σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών προέβη στη συγχώνευση του τμήματος mobile με αυτό του consumer electronics σε μια σημαντική αναδιάρθρωση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικής της ανταγωνιστικότητας. Εκτός από την συγχώνευση των τμημάτων, η Samsung αντικατέστησε επίσης όλους τους διευθύνοντες συμβούλους.

Samsung

Ο Jong-Hee Han, επικεφαλής του τμήματος τηλεοράσεων της εταιρείας, ορίστηκε Vice-Chairman και co-CEO του νέου τμήματος που προέκυψε από την συγχώνευση των mobile και consumer electronics τμημάτων. Ωστόσο, ο Han δεν θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ως head of visual display, και, αντιθέτως, θα ηγηθεί και των δύο τμημάτων. Σύμφωνα με το Reuters, ο Han δεν έχει εμπειρία στα κινητά τηλέφωνα, αλλά η Samsung του αναγνωρίζει ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κατακτήσει η εταιρεία την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις τηλεοράσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Samsung, Kyehyun Kyung ορίστηκε επίσης Co-CEO και θα ηγείται πλέον του τμήματος εξαρτημάτων και chips. Ο Kyung είναι ειδικός στον σχεδιασμό ημιαγωγών και ηγούνταν της ομάδας ανάπτυξης flash προϊόντων της εταιρείας. Αναμένεται να βοηθήσει στη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Samsung στον τομέα των ημιαγωγών και ταυτόχρονα να εισάγει  καινοτόμες ιδέες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το τμήμα του mobile απέφερε στη Samsung τα περισσότερα έσοδα 24.2 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, με το τμήμα των chips να μην βρίσκεται πολύ πίσω. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα των ημιαγωγών της σημείωσε έσοδα ύψους 22.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ λόγω της αυξημένης ζήτησης για DRAMs και για υπολογιστές γενικότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.