• Η Google αποκάλυψε σήμερα ότι πλέον θα ζητά από τους χρήστες του Android να επιλέγουν την εκ προεπιλογής μηχανή αναζήτησης και τον browser.
 • Η εταιρεία θα ενημερώσει το Play Store app για να παρουσιάζει δυο νέες οθόνες, που θα δείχνουν τις επιλογές search και browser.
 • Οι νέες κινήσεις της Google, έρχονται μετά από πρόστιμο της ΕΕ για το γεγονός ότι βάζει περιορισμούς στους Android κατασκευαστές.

Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο στη Google πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι για τις πρακτικές που σχετίζονται με το bundling των apps της στα τηλέφωνα άλλων κατασκευαστών. Η Google από τότε επιβεβαίωσε ότι θα ειδοποιεί τους χρήστες στα Android smartphones για τις επιλογές του browser και των μηχανών αναζήτησης που έχουν.

Στο επίσημο blog της εξηγεί πως θα λειτουργεί η διαδικασία. Η Google αναφέρει ότι θα δείχνει δυο νέες οθόνες όταν οι χρήστες θα ανοίγουν το Play Store για πρώτη φορά μετά από ένα update. Η μια οθόνη θα παρουσιάζει τους εναλλακτικούς browsers, ενώ η άλλη τις εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.

Η Google επισημαίνει ότι οι οθόνες θα παρουσιάζουν τις πέντε πιο δημοφιλείς εφαρμογές αναζήτησης και πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ θα δείχνει και τις εγκατεστημένες εφαρμογής πλοήγησης και αναζήτησης. Μπορείς να πιέσεις και να προβείς στην εγκατάσταση, όσων εφαρμογών επιθυμείς. Επιπλέον, αν κάποιος κατεβάσει ένα search app, θα τον ρωτήσει, αν θέλει να αλλάξει την εκ προεπιλογής μηχανή αναζήτησης του Chrome, την επόμενη φορά που θα ανοίξει τον browser. Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτές οι οθόνες θα φθάσουν σε όλους τους χρήστες στην  Ευρώπη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η apple γιατί δεν έφαγε πρόστιμο για τον opera browser ;
  Η Microsoft για τον edge ;
  Η Linux community για τον Firefox που συνήθως έχουν και τα περισσότερα Linux distro προεγκατεστημένο;

  Η δε apple ακόμα και το μπουρδέλο το Bluetooth είχε περιορισμό και δεν έβλεπε τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς αλλά δεν είδα να τρώει πρόστιμο η apple για τον μαλακισμενο κώδικα που έγραψαν που ήταν υπεύθυνος γι αυτό το χάλι.
  Μου φαίνεται ότι μοιράζουν πρόστιμα επιλεκτικά… Ρε μήπως ο Τσίπρας είναι πίσω κι από αυτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.