Για να καταπολεμήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα spambots, το Instagram πρόκειται τώρα να αρχίσει να συλλέγει selfie βίντεο ως μέρος ενός νέου συστήματος ελέγχου ταυτότητας χρηστών, όπως αναφέρει το Android Police. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει σαν στόχο να μειώσει τον αριθμό των spambots που έχουν ταλαιπωρήσει το οικοσύστημα.

Το νέο βήμα εγγραφής λογαριασμού εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Matt Navarra. Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί από τον χρήστη να τραβήξει ένα βίντεο με τον εαυτό του, να γυρίζει το κεφάλι του όπως θα του δείχνει η εφαρμογή, για να επιβεβαιώσει ότι είναι πραγματικό πρόσωπο. Πρόκειται για ένα νέο μέτρο ασφαλείας και το μικρής διάρκειας video clip που στέλνετε κατά την εγγραφή δεν θα είναι ορατό πουθενά στην πλατφόρμα και θα διαγραφεί από τους διακομιστές του Instagram εντός 30 ημερών. Επιπλέον, δεν θα χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου ούτε θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα.

Ο στόχος του νέου συστήματος ελέγχου ταυτότητας είναι να αποτρέψει τα bots από το να δημιουργούν μαζικά λογαριασμούς Instagram. Από την άλλη πλευρά, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να δημιουργείτε πολλαπλούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.