Η εγκατάσταση system updates είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις το τηλέφωνό σου ασφαλές, αν και αυτά τα updates αποτελούν συνήθως μια πολύ αργή διαδικασία. Αλλά το 2016, η Google προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα με τα νέα seamless updates που έκαναν την διαδικασία εξαιρετικά πιο εύκολη. Μπορούσες μέχρι και να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου όσο αυτές οι ενημερώσεις εγκαθίσταντο. Από τότε, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αγκαλιάσει την ιδέα, με μια μεγάλη εξαίρεση. Για οποιονδήποτε λόγο, η Samsung αρνείται να δώσει στις συσκευές της το εν λόγω feature.

Ακόμη και το τελευταίο και πιο πρόσφατο Samsung Galaxy S20 Ultra, δεν υποστηρίζει αυτό το σύστημα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτελέσει το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις με την συσκευή σου (ιδίως όταν σκεφθείς ότι ορισμένοι κατασκευαστές σπάνια διαθέτουν ενημερώσεις) αλλά η έλλειψη των seamless updates μπορεί να αποτελέσει κάτι περισσότερο από απλή δυσαρέσκεια, καθώς αλλάζει τη διαδικασία εγκατάστασης ενημερώσεων, από κάτι που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε.

Τα seemless updates χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα A/B partitions. Έχοντας μια συσκευή δυο διαφορετικά system partitions, το ένα μπορεί να τροποποιηθεί ακόμη και όταν η συσκευή έχει εκκινηθεί και τρέχει, επομένως το update μπορεί να εγκατασταθεί ενώ χρησιμοποιείς τη συσκευή. Μόλις εγκατασταθεί, το μόνο που απαιτείται είναι ένα γρήγορο reboot. Δυστυχώς όμως στα Samsung smartphones δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγκαθίστανται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η Samsung όμως δεν είναι η μόνη. Και η Huawei δεν το έχει κάνει, ακόμη και στα P40 Pro. Αντίθετα, κάθε OnePlus συσκευή από το 6 όπως και κάθε Pixel το έχει, τα Lg Flagships το έχουν, τα Nokia phones επίσης, όπως και τα Sony και Motorola smartphones.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσε μας ρε φίλε, σιγά το πρόβλημα που κάθεστε και ασχολείστε. Ένα update το μήνα είναι ας χάσουμε και 10 λεπτά με το restart.

  2. με τι παπαριες ασχολειστε ρε..

    οταν θα κρασαρει ομως και θα χαλασει ολο το κινητο..επειδη εσυ την ωρα του update
    κανεις καποια βλακεια σε αλλη εφαρμογη και κολλησει ολο το συστημα..
    πειτε μας τοτε τι γινεται..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.