Στην έκθεση IFA 2019, η Sony ανακοίνωσε την επόμενη προσπάθειά της στο χώρο των Android συσκευών, η οποία φέρει την επίσημη εμπορική ονομασία Sony Xperia 5. Με το Xperia 5 η Sony προσπαθεί να αναπαραστήσει τη δημοφιλή σειρά Compact συσκευών της. Αλλά με οθόνη που φθάνει τις 6.1 ίντσες δεν θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ακριβώς μικρό, αλλά υπάρχουν στιγμές που και χάρη στο aspect ratio, η συσκευή προσφέρει άνετο κράτημα στη παλάμη του χεριού.

Η οθόνη των 6.1″ FHD+ του Sony Xperia 5 δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακριβώς compact, όταν μια τέτοια θεωρείται των 5 ιντσών ή ακόμη και των 4.6 ιντσών. Η συσκευή χρησιμοποιεί το 21:9 CinemaWide display aspect ratio όπως το Xperia 1, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά ψηλή και στενή. Κάνει όμως εξαιρετικά εύκολο τον χειρισμό του με το ένα χέρι και ως εκ τούτου θα μπορούσε να του αποδοθεί εν μέρει ο χαρακτηρισμός Compact.

Σε κάθε περίπτωση, το Sony Xperia 5 είναι ένα πραγματικό flagship smartphone, ακόμη και αν διαθέτει οθόνη 1080p. Στη πράξη είναι καλύτερα που δεν επέλεξε Quad HD ή 4K display, καθώς αρκετά προηγούμενα smartphones είχαν κακή αυτονομία, εξαιτίας του υψηλού αριθμού pixels και των μικρών μπαταριών. Στο εσωτερικό του ο χρήστης θα συναντήσει τον Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB storage και 3140 mAh μπαταρία. Επιπλέον, η Sony μας είχε και μια μικρή έκπληξη. Ένα DualShock 4 gamepad με υποστήριξη αποκλειστικά για τα Sony Xperia 1 και 5.

Στο πίσω μέρος θα συναντήσεις τριπλό σύστημα κάμερας με τη Sony να καυχιέται για τον νέο new BIONZ X αλγόριθμο που θα βοηθά την κάμερα να εστιάζει πολύ γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια. Και οι τρεις αισθητήρες είναι των 12MP με την κύρια κάμερα να έχει μεγάλα 1.4 micron pixels, ώστε να επιτρέψει στον αισθητήρα να λάβει περισσότερο φως για καλύτερη νυχτερινή φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.