Μια αυτοκτονία εντελώς διαφορετική έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα με τις αρχές να ερευνούν τι έχει συμβεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Γκούμι, της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε πως το πρώτο ρομπότ με διοικητικά καθήκοντα, έπεσε μόνο του από σκάλες, με τα τοπικά μέσα να μιλούν για την πρώτη αυτοκτονία ρομπότ στη χώρα.

Το ρομπότ βρέθηκε διαλυμένο, μετά από πτώση δύο μέτρων. Μάρτυρες είδαν το ρομπότ να κάνει κύκλους γύρω από το σημείο, σα να βρισκόταν κάτι εκεί, πριν βουτήξει στις σκάλες. Η ακριβής αιτία της πτώσεις όμως, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, με τους ειδικούς να ερευνούν το περιστατικό.

«Τα κομμάτια του έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία», δήλωσε ο αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι το ρομπότ «βοηθούσε στις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων, τη διαφημιστική προώθηση της πόλης και την πληροφόρηση» των κατοίκων της περιοχής.

«Ήταν επίσημο μέρος του Δημαρχείου, ένας από εμάς», δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος, που φάνηκε να λυπάται για τον «ξαφνικό θάνατο» του ρομπότ. «Λειτουργούσε υποδειγματικά». Πάντως, οι τίτλοι των τοπικών ΜΜΕ αμφισβήτησαν ή ειρωνεύτηκαν «την αυτοκτονία» του ρομπότ μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, λέγοντας: «Γιατί το έκανε ο επιμελής υπάλληλος;» ή ρωτώντας «ήταν πολύ σκληρή η δουλειά για το ρομπότ;»

αυτοκτονία ρομπότ

Το εν λόγω ρομπότ μπήκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2023 και ήταν από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν στην πόλη για αυτές τις εργασίες. Κατασκευάστηκε από την Bear Robotics, που κατασκευάζει ρομπότ σερβιτόρους στην Καλιφόρνια. Το ρομπότ εργαζόταν από τις 9 το πρωί μέχρι τις  το απόγευμα και μάλιστα χτυπούσε κάρτα, όπως όλοι οι άλλοι υπάλληλοι.

Αυτό που το έκανε διαφορετικό ήταν πως μπορούσε να καλέσει τον ανελκυστήρα του κτηρίου και να μεταβεί σε διαφορετικούς ορόφους, ώστε να εξυπηρετεί κοινό και υπαλλήλους σε όλο το κτήριο.

Cosmote: Πιλοτικό δίκτυο 10Gbps που σπέρνει – Αυτές είναι οι περιοχές

Η Νότια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ρομπότ στον κόσμο και είναι ενθουσιασμένοι με τη νέα τεχνολογία. Μάλιστα, η πυκνότητα των ρομπότ είναι ένα ρομπότ ανά 10 εργαζομένους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκούμι δε σκοπεύει να αντικαταστήσει προς το παρόν το ρομπότ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.