Ο μηχανικός Luis Wenus αποκάλυψε την ανησυχητική ευκολία με την οποία τα εμπορικά drone μπορούν να μετατραπούν σε αυτόνομα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης με ΑΙ. Σε συνεργασία με τον μηχανικό Robert Lukoszko, ο Wenus δημιούργησαν μέσα σε λίγες ώρες ένα drone που είναι ικανό να αναγνωρίζει με ακρίβεια και να καταδιώκει αυτόνομα συγκεκριμένους στόχους, ενσωματώνοντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Η δυνατότητα εξοπλισμού αυτών των drone με δυνητικά θανατηφόρες ικανότητες δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η απουσία αποτελεσματικών συστημάτων κατά των drone σε δημόσιους χώρους και μεγάλες εκδηλώσεις. Ο Wenus, αν και τάσσεται υπέρ των αρχών του ανοιχτού κώδικα, απέφυγε να αποκαλύψει τον κώδικα πίσω από το έργο λόγω της πιθανότητας κακής χρήσης του.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την προοπτική εκμετάλλευσης παρόμοιων σχεδίων για κακόβουλους σκοπούς, ο Wenus τόνισε την επείγουσα ανάγκη για ισχυρά μέτρα κατά των drone σε πολιτικά περιβάλλοντα. Υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής τεχνολογιών όπως κάμερες, ακουστικοί αισθητήρες και ραντάρ για τον μετριασμό της απειλής που συνιστούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης με ΑΙ.

Δείτε το εντυπωσιακό ταξίδι ενός drone μεταφοράς βαρέων φορτίων σε αιολικό πάρκο

Καθώς οι κυβερνήσεις εξετάζουν τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελεγχόμενων από ΑΙ σε μάχες, το πείραμα του Wenus χρησιμεύει ως μια απογοητευτική υπενθύμιση του εξελισσόμενου τοπίου ασφαλείας. Χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις, η διάδοση των AI drone επίθεσης αποτελεί απτό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Απαιτείται επείγουσα δράση για την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων μηχανισμών άμυνας κατά αυτής της αναδυόμενης απειλής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.