Το Aptoide, μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο Google Play Store για συσκευές Android, επεκτείνει την εμβέλειά του, εγκαινιάζοντας ένα κατάστημα εφαρμογών για iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Το Aptoide iOS θα διαθέτει σε πρώτη φάση περιορισμένο πλήθος παιχνιδιών, αλλά καθημερινά θα προστίθενται νέοι τίτλοι. Επί του παρόντος, 30 παιχνίδια υποβάλλονται σε επεξεργασία για ένταξη, συμπεριλαμβανομένων των Word Jungle, Condor – Leap of Faith, Solitaire, Mahjong και Charades.

Αρχικά, η πρόσβαση στο κατάστημα θα γίνεται μόνο με πρόσκληση μέσω κωδικών πρόσβασης. Η Aptoide έχει μια λίστα αναμονής 20.000 εγγραφών και σχεδιάζει να εκδίδει από 500 έως 1.000 κωδικούς ανά ημέρα. Αυτό το κατάστημα εφαρμογών είναι η πρώτη third-party πλατφόρμα για iOS που έχει εγκριθεί από την Apple για αγορές εντός εφαρμογής (IAP), τις οποίες θα παρέχει στους προγραμματιστές μέσω ενός κιτ ανάπτυξης λογισμικού IAP.

Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν εφαρμογές που βασίζονται σε IAP στο Aptoide iOS θα έχουν το βασικό τεχνολογικό τέλος της Apple που καλύπτεται από τις χρεώσεις για αγορές εντός εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εφαρμογές θα “προτιμώνται” στην αγορά σύμφωνα με τον CEO Paulo Trezentos. Οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω των εναλλακτικών αγορών εφαρμογών πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικασία ελέγχου για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένες από κακόβουλο λογισμικό.

Το Aptoide λειτουργεί ως κατάστημα εφαρμογών για το Android από το 2009 και έφτασε σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο λήψεις πέρυσι. Αν και τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών δεν είναι διαθέσιμα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.