Εκμεταλλευόμενοι τη δημοτικότητα του ChatGPT, οι απατεώνες δείχνουν ήδη τα πρόσωπά τους. Κλώνοι εμφανίστηκαν με γρήγορους ρυθμούς στο App Store και στο Google Play Store. Φυσικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς αυτά τα app έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν τα δεδομένα σας και να σας χρεώνουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι κακόβουλες χρήσεις του chatbot της OpenAI δεν είναι λίγε. Χάκερ χρησιμοποιούν ήδη το ChatGPT για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και ψεύτικες εφαρμογές προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες. Ένα παράδειγμα είναι το ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3, κλώνο που είναι διαθέσιμος στο App Store με μια εξαιρετικά ακριβή συνδρομή. Όμως δεν είναι η μοναδική κακόβουλη εφαρμογή, τόσο στο App Store, όσο και στο Google Play Store.

Όπως αποκαλύπτει το Top10VPN, υπάρχουν πολλές από αυτές τις εφαρμογές στα δύο καταστήματα εφαρμογών. Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημη εφαρμογή του ChatGPT για κινητά, οι προγραμματιστές έχουν κατακλύσει τα καταστήματα εφαρμογών με τους κλώνους τους με στόχο να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών που θα ήθελαν ένα app του ChatGPT. Ποιοι είναι αυτοί οι κλώνοι τους οποίους πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος; Ορίστε η λίστα!

 • Android
  • AI Chat Companion
  • ChatGPT 3: CjatGPT IA
  • Talk GPT – Talk to ChatGPT
  • ChatGPT AI Writing Assistant
  • Open Chat – AI Chatbot App
 • iOS
  • Open Chat – AI Chatbot
  • Wisdom AI – Your AI Assistant
  • Chat AI: Personal AI Assistant
  • Alfred – Chat with GPT 3
  • TalkGPT – Talk to ChatGPT
  • Write For Me GPT AI Assistant
  • Genie – GPT AI Assistant

Οι κλώνοι του ChatGPT βλάπτουν το απόρρητο και το πορτοφόλι σας. Μετά από μια σειρά εκτεταμένων αναλύσεων των πιο δημοφιλών εφαρμογών που βασίζονται στο ChatGPT-3, η Top10VPN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προσέφεραν καμία αξία στους χρήστες και αντίθετα εισέβαλαν στην ιδιωτική τους ζωή για να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα τους. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ChatGPT AI Writing Assistant μοιράζεται τα δεδομένα της τοποθεσίας των χρηστών με τις ByteDance, Amazon, Appodeal, InMobi, και άλλες.

Η πλατφόρμα καταγγέλλει επίσης την απρεπή χρέωση που απαιτούν ορισμένες εφαρμογές για μια δωρεάν υπηρεσία. Μια εφαρμογή χρεώνει 290 δολάρια την εβδομάδα, που ισοδυναμεί με περισσότερα από 15.000 δολάρια ετησίως. Ως υπενθύμιση, το ChatGPT είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο. Η OpenAI προσφέρει μια συνδρομή στα 20 δολάρια το μήνα, η οποία παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως η πρώιμη πρόσβαση σε νέα στοιχεία, καλύτερη ανταπόκριση, και η προτεραιότητα όσον αφορά την πρόσβαση στο εργαλείο.

Αυτοί οι κλώνοι, πέρα από το ότι χρεώνουν συνδρομές, παρεμβαίνουν στα προσωπικά δεδομένα, κάνουν κοινή χρήση της IP, λαμβάνουν άδειες εγγραφής ήχου όταν δεν είναι διαθέσιμες οι φωνητικές λειτουργίες, αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον γεωγραφικό εντοπισμό, την κάμερα, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, και τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, καταγράφουν αιτήματα και απαντήσεις, και ταυτοποιούν τη συσκευή για τρίτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.