Λόγω της όλης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, τα περισσότερα παιδιά αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ημέρας τους μπροστά στο κινητό ή το tablet. Όπως είναι λογικό, κατεβάζουν αμέτρητα apps από το Play Store.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να παρακολουθήσουν όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους. Παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο ακόμη και ο γονιός να καταλάβει αν κάποιο app είναι ιδανικό για παιδιά, ή όχι.

Για να βοηθήσει σε αυτό το μπέρδεμα, η Google δημιούργησε στο Play Store ένα tab το οποίο φιλοξενεί περιεχόμενο αποκλειστικά για παιδιά. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι “Teacher approved” εφαρμογές είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές.

Τη δεδομένη στιγμή, στον συγκεκριμένο τομέα του Play Store υπάρχουν ελάχιστες εφαρμογές, όπως τα My Very Hungry Caterpillar, PBS Kids Games, Sago Mini Space Explorer, και Toca Life: Stable. Αλλά, η εταιρεία θα προσθέτει σταδιακά νέα apps για να εμπλουτίσει τη λίστα.

Τέλος, η καρτέλα των “Teacher approved” apps είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα η Google θα τη διαθέσει σε περισσότερες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.