Η Meta απείλησε ευθέως πριν από μερικές ημέρες, ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσει οριστικά το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη λόγω των κανόνων προστασίας των δεδομένων – και τουλάχιστον δύο Ευρωπαίοι πολιτικοί πιστεύουν ότι αυτό όντως αποτελεί την καλύτερη ιδέα.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές επεξεργάζονται επί του παρόντος νέα νομοθεσία που θα θέτει περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ μεταφέρονται στις Η.Π.Α. Ως αποτέλεσμα αυτών των προετοιμασιών, η Meta προέβη εμμέσως πλην σαφώς στην απειλή να σταματήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Macrumors, δύο πολιτικοί της ΕΕ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Robert Habeck και ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, δήλωσαν ότι η Ευρώπη θα τα καταφέρει μια χαρά χωρίς το Facebook και το Instagram.

Αφού με χάκαραν, ζω χωρίς Facebook και Twitter για τέσσερα χρόνια και η ζωή μου είναι φανταστική, δήλωσε ο Χάμπεκ σε εκδήλωση στο Παρίσι τη Δευτέρα.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ζωή είναι πολύ καλή χωρίς το Facebook και ότι θα ζούσαμε πολύ καλά χωρίς το Facebook, τόνισε από την μεριά του ο Le Maire.

Πάντως, εκπρόσωπος της Meta δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο CNBC ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί προς το παρόν ούτε σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό είναι το Microsoft Defender Preview για Windows 10 και 11: Πως το κατεβάζεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.