Το σύμπαν είναι απέραντο, γεμάτο γαλαξίες πέρα από τον δικό μας. Ωστόσο, υπάρχει και η θεωρία του πολυσύμπαντος, που υποστηρίζει ότι το σύμπαν μας είναι ένα από τα πολλά που υπάρχουν. Αυτά τα σύμπαντα θεωρείται ότι δημιουργήθηκαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), και τώρα οι επιστήμονες ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ στο να αποδείξουν την ύπαρξή τους.

Η ιδέα του πολυσύμπαντος έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο μέσω της ψυχαγωγίας όπως το Marvel Cinematic Universe, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα. Ιδιαίτερα από τη δεκαετία του 1980, όταν εισήχθη η θεωρία της ύπαρξης μιας περίοδος κατά την οποία το σύμπαν ξαφνικά επεκτάθηκε. Αυτή είναι η κύρια εξήγηση για το γιατί το σύμπαν είναι τόσο ομαλό και επίπεδο και προβλέπει την ύπαρξη πολλών ανεξάρτητων συμπάντων πέρα από το δικό μας.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία δεν είναι η μόνη που εξετάζουν οι επιστήμονες για να αποδείξουν την ύπαρξη του πολυσύμπαντος. Κάποιοι έχουν μελετήσει εναλλακτικές θεωρίες, όπως τα κυκλικά σύμπαντα, όπου το σύμπαν βρίσκεται σε έναν ατελείωτο κύκλο διαστολής και συστολής. Όλες αυτές οι θεωρίες εστιάζουν στην ύπαρξη πολλαπλών συμπάντων, αν και εμφανίζονται σε διαφορετικούς χρόνους.

Για να βρουν αποδείξεις για τα πολλαπλά σύμπαντα, οι επιστήμονες μελετούν το κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο (CMB), το φως που απέμεινε από τη Μεγάλη Έκρηξη. Πιστεύουν ότι τα εναλλακτικά σύμπαντα αφήνουν αποτυπώματα στο CMB. Το 2011, ανακάλυψαν τέσσερα σημεία στον ουρανό που ίσως αποκαλύψουν αυτά τα πολυπόθητα σημάδια.

Αν αυτό ισχύει, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την απόδειξη της θεωρίας του πολυσύμπαντος, και ότι υπάρχουν πραγματικά άλλα σύμπαντα — ίσως ακόμη και άλλες εκδοχές του εαυτού μας. Όμως, θα πρέπει να βρούμε αυτά τα σημάδια και να αποδείξουμε ότι είναι πραγματικά αποτυπώματα άλλων συμπάντων.

Μόλις λύθηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της μεγάλης έκρηξης – Big Bang

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.