Ο γνωστός αναλυτής Jeff Pu, της Haitung International Securities, μας έδωσε επιτέλους πληροφορίες για το roadmap της Apple για την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή. Σύμφωνα με τον Pu λοιπόν, η πρώτη συσκευή της εταιρίας θα είναι ένα αναδιπλούμενο Macbook και όχι iPhone. Το πρώτο αναδιπλούμενο Macbook θα έχει οθόνη στις 20.3 ίντσες και θα έρθει το 2025, ενώ θα ακολουθήσει το αναδιπλούμενο iPhone το 2026. Πρόσφατα μάλιστα, η Apple ήταν σε συνομιλίες με την Samsung, για την συμφωνία παροχής αναδιπλούμενων οθονών.

Την ίδια στιγμή, ο πάντα έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo, ανέβασε στη σελίδα του νέες πληροφορίες για το αναδιπλούμενο Macbook. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η Apple προσανατολίζονται σε δύο μεγέθη οθόνης, 20.25 ίντσες και 18.8 ίντσες. Όταν η συσκευή διπλώνει, θα έχουμε οθόνη 14 με 15 ίντσες και 13 με 14 ίντσες αντίστοιχα.

Όμως, σύμφωνα με τον Kuo, η LG Display θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος της Apple. Πιθανότατα η Apple τιμωρεί με αυτό τον τρόπο την Samsung και επιβραβεύει  την LG, για τις προμήθειες OLED οθονών των iPad Pro. Σύμφωνα με τον Kuo, άσχετα με το μέγεθος που θα επιλέξει η Apple, οι οθόνες θα μπουν σε μαζική παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο του 2025 και η συναρμολόγηση των νέων Macbook θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Apple αναδιπλούμενη συσκευή

Σύμφωνα με τις πηγές του Kuo, το αναδιπλούμενο Macbook θα έχει στο εσωτερικό του τον Apple M5. Το εν λόγω chip δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα φυσικά, καθώς ο Apple M4 ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, μαζί με τα iPad Pro 11 και 13 ιντσών.

Ο Kuo υποστηρίζει πως η Apple προσπαθεί να κάνει την οθόνη με όσο γίνεται πιο μειωμένη τσάκιση. Σύμφωνα με την υπάρχουσα τεχνολογία, μόνο η οθόνη αναμένεται να κοστίσει στην Apple 600 με 650 δολάρια. Μόνο ο μεντεσές θα κοστίζει στην Apple 200-250 δολάρια, σύμφωνα με τον Kuo. Όμως, αν η απόδοση της μαζικής παραγωγής βελτιωθεί, η τιμή ενδέχεται να μειωθεί για την Apple. Η LG θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης για την οθόνη και η Amphenol θα αναλάβει τον μεντεσέ.

Είναι το Gemini και η τεχνητή νοημοσύνη το νέο Βατερλό της Google;

Ο Kuo όμως δεν μας έχει καλά νέα, αφού με βάση την τιμή της αναδιπλούμενης οθόνης και του μεντεσέ, το Macbook θα είναι πολύ ακριβό, πλησιάζοντας την τιμή του Vision Pro. Όμως οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές του Vision Pro, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο πωλήσεις το 2026

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.