Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ένα νέο app που ονομάζεται SmartThings Find και βοηθάει τους χρήστες να βρούνε το Galaxy smartphones, Galaxy watch, Galaxy tablet, ή Galaxy earbuds που διαθέτουν. Το app είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές Galaxy παγκοσμίως.

Επίσης, η εταιρεία διέθεσε ένα update σε όλα τα Galaxy smartphones και tablets που τρέχουν Android 8 ή νεότερο, στα Galaxy watches που τρέχουν Tyzen 5.5 ή νεότερο, στα Galaxy Buds Plus, και στα Galaxy Buds Live.

To SmartThings Find χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy (BLE) και ultra-wideband τεχνολογίες για να εντοπίζει Galaxy συσκευές. Μετά, με τη χρήση χαρτών και ήχων σε βοηθάει να βρεις τη συσκευή που έχασες.

Η Samsung λέει ότι όταν μία συσκευή μείνει αποσυνδεδεμένη για 30 λεπτά παράγει ένα BLE σήμα το οποίο μπορούν να λάβουν άλλες συσκευές. Το SmartThings Find χρησιμοποιεί αυτό το σήμα για να αναζητήσει όποια συσκευή έχει ενεργή την υπηρεσία, στέλνει τα δεδομένα στον server της εταιρείας, και μετά ο server ειδοποιεί τον χρήστη ότι βρήκε τη συσκευή.

Μπορείς να διαλέξεις αν θες το SmartThings Find να κάνει κάποιον ήχο ή να ανοίξεις μία AR-based αναζήτηση που δείχνει γραφικά στοιχεία τα οποία γίνονται πιο έντονα όταν πλησιάζεις στη συσκευή. Η εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το app είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα.

Η Samsung σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία σε tracking tags, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εντοπίζουν και άλλες συσκευές, εκτός από τα Galaxy Devices.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.