Σε σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα how to geek, προσπαθεί να εξηγήσει πως το Two factor authentication σύστημα βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια, ενώ προβαίνει και στη δραματική διαπίστωση, ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα, μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 10% των Google χρηστών έχουν ενεργοποιημένο το feature.

Ερευνητές του Indiana University, υποστηρίζουν την άποψη πως ο κόσμος θεωρεί ότι το password που χρησιμοποιεί είναι τόσο καλό, που δεν απαιτείται πρόσθετη προστασία. Να τι γράφει το Cnet για την έρευνα που διεξήγαγαν:

Για την έρευνά τους, απευθύνθηκαν σε φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με την τεχνολογία, για να διασφαλίσουν ότι το αποτέλεσμα της έρευνας δεν θα επηρεαστεί από ανθρώπους που απλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι το two-factor authentication σύστημα. Ήθελαν συμμετέχοντες που είχαν περισσότερη εμπειρία στους υπολογιστές σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν αν και αυτοί οι φοιτητές κατανοούσαν την τεχνολογία, δεν ήθελαν να καταλάβουν γιατί θα έπρεπε να πάρουν το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας.

Τα ισχυρά passwords μπορεί να σε βοηθήσουν απέναντι σε brute force attacks, αλλά είναι ανεπαρκή αν πέσεις θύμα phising, που είναι πολύ συνηθισμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.